Nézzen be Martin Scorsese New York-i otthonába!

Martin Scorsese
Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas filmrendező, Martin Scorsese, nem egyszerűen New York-i születésű: egész életében ott lakott, és legalább annyira ikonikus figurája annak, mint Robert de Niro.
Vágólapra másolva!

Scorsese 1942-ben született Queens városrészben, és a Little Italy-nak is hívott negyedben nőtt fel, ami Alsó-Manhattan-en belül található. A rendező egész életében New York-ot tekintette otthonának, valódi közegének. Gyakorta előfordult, hogy filmjeinek forgatására abba a városrészbe költözött, ahol a felvételek készültek. Később, egy 1994-es interjúban elmondta: "megrögzött New York-iként" csak az a kérdés számára, hogy a metropolisz melyik részét nevezze valódi otthonának.

Az 1980-as évek

Scorsese 1979-ben nősült harmadjára, amikor feleségül vette az olasz színésznőt és modellt, Isabella Rossellinit. Nem sokkal később a pár egy loft lakásba költözött a Tribeca-negyedben, melyet állítólag 235.000 dollár körüli áron szereztek meg.

1987

A rendező már elismert alkotó volt, amikor 1,75 millió dollárt fizetett egy Upper East Side-i városi házért. Az olyan jelentős kritikai és anyagi sikereknek köszönhetően, mint a Taxisofőr, Dühöngő bika és a Lidérces órák után megengedhette magának a nagyobb otthont.

A rendező végül 6,16 millió dollárért adta el a házat, két évtizeddel később.

Új otthon 2007-ben

A rendező a korábbitól alig két háztömbnyire választott új otthont magának. Ez azt követően történt, hogy 2007-ben megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat A tégla című munkájáért, és a Viharsziget című, szintén Leonardo di Caprio főszereplésével készült filmjét készítette elő. Ekkor vásárolta meg 12,5 millió dollárért azt a házat, melynek belső, vintage stílusú tereiről alább mutatunk néhány felvételt (képek forrása: Architectural Digest). Érdekesség, hogy a rendező később vitába keveredett egy építőipari kivitelezővel: a cég azt állította, az ingatlantulajdonos 18 ezer dollárnyi anyagszámlát nem fizetett ki azt követően, hogy a 2014-es felújítás során az anyagokat beépítették a házba.

A rendező egy interjúban azt is elmondta: a hatalmas ingatlanban az ötödik emeleti dolgozószobáját tekinti kedvenc helyének, ahol a legjobban tud a filmjein dolgozni.

Az Origo portréja a rendezőről ide kattintva olvasható.