Libanonból támadják Izraelt, egymást érik a csapások a Gázai övezetben

Események

Israel Palestine War; Gaza Strip terror conflict Palestinians citizen Horizontal HAMAS SOLDIER VICTIM
Izraeli katona Gáza északi részén
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az izraeli háború 66. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül40 bejegyzés
05:37
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

05:48
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izraelt és a Hamászt sem érdekli egy újabb tűzszünet

A katari és egyiptomi béketárgyalók úgy tűnik, nem találnak fogadókészséget az újabb tűzszünetre sem a Hamász, sem Izrael részéről. Elemezők szerint ez változhat, mert a fokozódó harcok a veszteségeket is növelik. A Hamász lényegesen több harcosát veszíti el, de még így sem nyitott a tárgyalásokra.

A legnagyobb veszteségeket elszenvedő civil lakosság egyre nagyobb számban követeli, hogy a Hamász vezetője, Yahya Sinwart, adja fel magát.

05:54
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Kedden szavazhat az ENSZ a tűzszünetről

Magas rangú diplomaták jelezték, hogy az Egyesült Nemzetek Közgyűlése várhatóan kedden szavaz egy határozattervezetről, amely azonnali humanitárius tűzszünetet követel Izrael és a Hamász között.

Pénteken a Biztonsági Tanácsban az Egyesült Államok - sokak szerint ellentmondásos döntéssel -  megvétózta egy hasonló javaslat elfogadását.

A jelenlegi szabályok szerint ha a tanács öt állandó tagja (Franciaország, az Egyesült Államok, Oroszország, az Egyesült Királyság és Kína) közül bármelyik nemmel szavazna a 15 tagú Biztonsági Tanácsban, a határozatot nem hagyják jóvá.

06:26
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Néhány izraeli rakéta becsapódott Damaszkusznál

A szíriai állami média szerint Szíria elfogta a főváros, Damaszkusz környékére a Golán-fennsíkról lőtt izraeli rakétákat. Nem egyértelmű, hogy mi volt a célpont, Izrael pedig nem nyilatkozott.

A szíriai hadsereg közleménye szerint más rakéták, amelyeket nem tartóztattak fel, okoztak némi kárt, de annak sem a mértékét, sem a helyszínét nem közölték.

07:15
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Már csak menedékként használható a kórház

Egy ott dolgozó orvos szerint az Al Shifa kórházat csak a civilek menedékhelyeként használják, mert nincs kapacitás műtétek elvégzésére. "Amikor a gázai kórházak helyzetéről beszélünk, jelenleg nincs működő kórház Gáza északi részén" - mondta Dr. Mohmmad al Roun a Sky Newsnak.

„Jelenleg ez a kórház csak a betegek menedékét és megfigyelését szolgálja – nem zajlanak sebészeti beavatkozások, és nincs felszerelésünk a betegek diagnosztizálására vagy kezelésére sem" - fogalmazott.

A műtétre szorulókat más kórházakba küldték, bár minden létesítmény túlterhelt.

07:56
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Figyelmeztetést adott ki a Hamász

A Hamász szóvivője figyelmeztetést adott ki a Gázában még mindig fogva tartott túszok élete miatt. Egy televíziós nyilatkozatban kijelentette, hogy Izrael tárgyalás és fogolycsere nélkül nem fogja élve visszakapni a túszokat.

Katar folytatja a közvetítést annak érdekében, hogy további túszokat szabadítson fel – de a miniszterelnök, Tamim bin Hamad Al Thani sejk azt mondja, „sajnos nem látjuk ugyanazt a hajlandóságot, mint az előző hetekben".

Izrael szerint még mindig 137 túsz van Gázában.

08:17
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Washington a Kongresszus megkerülésével ad el fegyvereket Izraelnek

Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere megvédte a Biden-adminisztráció azon lépését, hogy kongresszusi felülvizsgálat nélkül engedélyezze 14 000 harckocsi-lövedék eladását Izraelnek – több mint 106 millió dollár értékben.
"Biztosak akarunk lenni abban, hogy Izrael rendelkezik azzal, amire szüksége van ahhoz, hogy megvédje magát a Hamász ellen" - mondta Blinken.

08:52
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Blinken: Palesztin állam nélkül nem lesz tartós biztonság

Antony Blinken amerikai külügyminiszter egy interjúban kijelentette: "Nem lesz tartós biztonság Izrael számára, amíg a palesztin politikai törekvések nem teljesülnek." Blinken hozzátette: „Amikor a nagy katonai művelet véget ér... meg kell győződnünk arról, hogy a tartós és fenntartható béke felé vezető úton haladunk. A mi szemszögünkből úgy gondolom, ennek egy palesztin államhoz kell vezetnie."

09:17
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Mintha semmit sem tanultunk volna az elmúlt 75 évben

Lynn Hastings, az ENSZ humanitárius koordinátora elítélte a palesztinok és izraeliek elleni emberi jogi támadásokat. A Hamász által fogva tartott túszok feltétel nélküli szabadon bocsátására szólított fel, miközben élesen bírálta Izrael „aránytalan" reakcióját Gázában.
Vasárnap volt 75 éve, hogy kihirdették az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, amely első ízben rögzíti, hogy az alapvető emberi jogokat egyetemesen kell védeni. "2023-ban nem kellene ilyen nyilatkozatot kiadnom. Olyan, mintha semmit sem tanultunk volna az elmúlt 75 évben" - írta Hastings.

09:57
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 100 izraeli katona halt meg a szárazföldi hadműveletekben

Több mint 100 izraeli katona halt meg az izraeli szárazföldi offenzíva kezdete óta a Gázai övezetben -írta a BBC.

A ma reggel bejelentett négy halott közül hárman a dél-gázai harcokban haltak meg, a negyedik pedig egy katonai vonatkozású közlekedési balesetben - közölte az izraeli hadsereg (IDF).

Az IDF a Hamász október 7-i támadásai óta elesett 430 katona nevét tette közzé.

10:20
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Hamász: Egyetlen túsz sem hagyhatja el élve Gázát

A Hamász arra figyelmeztetett, hogy egyetlen túsz sem hagyja el élve Gázát, hacsak nem teljesítik követeléseit – írta a BBC.

"Sem a fasiszta ellenség és arrogáns vezetése, sem a mögöttük álló támogatóik nem vihetik el foglyaikat élve anélkül, hogy cserét, tárgyalást folytatnának és elfogadnák az ellenállás feltételeit" - mondta Abu Obeida, a Hamász szóvivője egy hangfelvételen, amelyet vasárnap tettek közzé a katonai szárny Telegram-csatornáján.

A Hamász és más fegyveres csoportok által még mindig fogva tartott 138 ember miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik a tisztviselőkre.

11:03
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Üzent Netanjahu a Hamász terroristáinak

Benjámin Netanjahu vasárnapi közlése szerint a háború teljes lendületben van, és a Hamász teljes veresége ugyan több időt vesz igénybe, de hozzátette, hogy ez "a Hamász számára a vég kezdete".

"Azt mondom a Hamász terroristáinak: vége van. Ne haljatok meg [a Hamász vezetője, Yahya] Sinwar miatt. Adjátok meg magatokat - most" – mondta (BBC)

11:36
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Szirénáztak a gázai határ menti településen

A héber média szerint megszólaltak a szirénák a Nahal Oz nevű kibucban.

12:25
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának képviselői hétfőn látogatást tesznek

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának tizenkét küldöttje hétfőn az Egyesült Arab Emírségek tisztviselői által szervezett körút keretében várhatóan ellátogat Rafah térségébe, valamint az Egyiptom és a Gázai övezet közötti határra - írja a Reuters.

Az Emírségek ENSZ-nagykövete, Lana Nusseibeh elmondta, hogy a látogatás célja, hogy "első kézből értesüljenek arról, hogy mire van szükség a humanitárius műveletek fokozásához, amelyek megfelelnek a gázai palesztin nép szükségleteinek".

12:53
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Libanonból támadtak Izraelre

A galileai közösségekben az elmúlt órákban működésbe lépett riasztásokat követően az Iraeli Védelmi Erők szóvivője elmondta, hogy 8 Libanonból Nyugat-Galileába indított rakétakilövést észleltek. Hatot elfogtak, kettő pedig nyílt területre zuhant.

13:26
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael rajtaütéseket hajt végre a Gázai övezet déli részén

A Palesztin Vörös Félhold azt állította, hogy Izrael ma reggel "több erőszakos rajtaütést" hajtott végre az al-Amal kórház közelében. - számol be minderről a brit Sky News.

Azt mondták, hogy izraeli repülőgépek vezették a támadásokat , egy olyan városban, amely Izrael katonai műveletének középpontjába került.

13:55
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael újabb négy katona halálát jelentette be

Közölték, hogy közülük hárman vasárnap haltak meg a Gázai övezet déli részén folyó harcokban. Ezzel 101-re emelkedett az IDF halálos áldozatainak száma a Gázai övezeten belüli izraeli szárazföldi offenzíva során - írja a brit sajtó.

14:22
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Tüntetés és sztrájk van Ciszjordániában

A megszállt Ciszjordániában ma általános sztrájkot tartanak Izrael gázai háborúja elleni tiltakozásul. A Wafa palesztin hírügynökség írja :

A ciszjordániai nemzeti és iszlám erők által meghirdetett helyi sztrájk az élet minden területét megbénította, beleértve a tömegközlekedést, az oktatást, a pénzügyi szektort, az üzleteket és mindenféle vállalkozást, miközben minden városban tömegtüntetésekre szólítottak fel.'

14:53
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Lelőttek egy férfit Rameh északi városában

Lelőttek egy férfit az északi Rameh városában - közölte az izraeli rendőrség. A rendőrség közleményében azt írja, hogy az incidens során két férfit lőttek meg, és az egyiküket halottnak nyilvánították. A második férfi súlyos állapotban van, és Nahariyában kórházban ápolják.

15:22
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország a túszok szabadon bocsátását követeli

Mihail Bogdanov orosz külügyminiszter-helyettes a Gázában fogva tartott túszok szabadon bocsátását követelte vasárnap és hétfőn a Hamásszal és más palesztin frakciókkal folytatott telefonbeszélgetéseiben - közölte az orosz külügyminisztérium, írja a Jerusalem Post.

A nyilatkozatot Vlagyimir Putyin elnök és közel-keleti vezetők, köztük Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök találkozóinak és telefonbeszélgetéseinek sorozata követte.

16:11
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

A gázai művelet olyan feltételeket teremt, amelyek megakadályozhatnak egy újabb megállapodást

Biztonsági tisztviselők vasárnap azt mondták, hogy a hadsereg stratégiája a Gázai övezetben jelenleg nem teremti meg a túszok kiszabadításáról szóló újabb megállapodásra alkalmas feltételeket. Szerintük a Hamász tisztségviselőinek megölése nem halad úgy, ahogy az Izraeli Védelmi Erők gondolta a harcok jelenlegi szakaszában, és bár a Hamász zászlóaljparancsnokainak 50 százalékát megölték, helyükre más parancsnokok lépnek, akik maradtak, hogy harcoljanak az IDF ellen - számol be minderről a Haaretz.

16:39
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak döntő többsége Izrael mellett van

A Wall Street Journal felmérése szerint az amerikai válaszadók 55 százaléka úgy véli, hogy Izrael "megteszi a szükséges katonai lépéseket, hogy megvédje magát és megakadályozza a Hamász újabb támadását". Ezzel szemben 25 százalék úgy véli, hogy Izrael katonai fellépése "aránytalan és túl messzire megy".

A válaszadók 42 százaléka fejezte ki nagyobb szimpátiáját az izraeli nép iránt, míg csak 12 százalék hajlott a palesztin nép felé. 33 százalék azt mondta, hogy mindkét féllel egyformán azonosul.

A demokraták körében a megkérdezettek 24 százaléka azonosul a palesztinokkal, 17 százalék Izraellel, 48 százalék pedig mindkét oldallal egyformán. A republikánusok körében a megkérdezettek 68 százaléka Izraellel, 2 százaléka a palesztinokkal, 17 százaléka pedig mindkét féllel egyformán azonosul.

A felmérésből az is kiderült, hogy 37 százalék helyesli, 52 százalék pedig helyteleníti Joe Biden elnöknek a háború kezelését.

17:11
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Szankciókat követelnek a Hamász és támogatóik ellen

Olaszország, Franciaország és Németország felszólítja az EU-t, hogy vezessen szankciókat a Hamász és támogatói ellen - írta a három ország külügyminisztere az EU külügyi vezetőjének, Josep Borrellnek címzett közös levélben, írja a The Guardian.

Teljes mértékben támogatjuk a Hamász és támogatói elleni ad hoc szankciórendszer létrehozására irányuló javaslatot" - áll a levélben.

17:28
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael hét tonna vizet dobott le ejtőernyővel a gázai csapatoknak

Az Izrael és a Hamász közötti háború során az első logisztikai művelet történt a Gázai övezetben - állítja az izraeli hadsereg.

 

Mintegy hét tonna vizet dobtak le ejtőernyővel a déli Khan Júnisz városába több száz izraeli katonának - közölték.    

"Az "irányított utánpótlás" rendszer egy olyan fejlett műveleti rendszer, amely lehetővé teszi, hogy pontos navigációs képességek segítségével felszerelést juttassanak ejtőernyővel a szárazföldi erőkhöz".

17:54
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Legalább 100 Hezbollah-terrorista halt meg eddig

A Hezbollah terrorszervezet két izraeli csapás következtében meghalt tagját nevezte meg. Ezzel így a Gázai övezetben zajló háború kezdete óta a terrorszervezet megölt tagjainak száma 100-ra emelkedett - közölte a Times of Israel.

A számba beletartoznak a Hezbollah tagjai, akiket az IDF csapásaiban öltek meg Dél-Libanonban, válaszul a határon elkövetett ismételt támadásokra, valamint több, Szíriában megölt tag is.

Izraeli védelmi tisztviselők becslése szerint ez a szám ennél magasabb, és a Hezbollah eltitkolja a halálos áldozatok valódi számát soraiban.

18:20
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Itt a Hezbollah fenyegetése

A Hezbollah egyik képviselője arra figyelmeztetett, hogy az izraeli légicsapások, amelyek vasárnap nagy károkat okoztak az izraeli-libanoni határ közelében fekvő Aitarún városban, "újabb eszkalációt" jelentenek, és a Reutersnek adott nyilatkozatában hozzátette, hogy a Hezbollah folytatni fogja az Izrael elleni támadásokat.

Haszan Fadlallah Hezbollah parlamenti képviselő arra figyelmeztetett, hogy a terrorista mozgalom új módon fog válaszolni az "eszkalációra".

A libanoni média az IDF-nek a Hezbollah vasárnapi támadásaira adott válaszát jelentős eszkalációnak ábrázolta az elmúlt hetek határ menti összecsapásaihoz képest.

19:01
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Száz fölé nőtt a Gázai övezetben elesett izraeli katonák száma

Már 104 izraeli katona halt meg a Hamász palesztin iszlamista szervezet elleni szárazföldi hadműveletben a Gázai övezetben, ugyanis katonai szóvivők hétfőn hat újabb katona haláláról számoltak be.

Közülük hetvenen a humanitárius tűzszünetig, a többiek pedig december eleje óta, a harcok kiújulása óta haltak meg - tették hozzá.

A beszámoló szerint az övezet északi részén lévő Dzsabáliában pokolgépeket, kalasnyikov gépkarabélyokat és páncéltörő rakétát találtak az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének (UNRWA) táskáiba rejtve egy lakóépületben. Ezenkívül találtak egy nagy hatótávolságú rakétákkal teli teherautót.

Szintén Dzsabáliában alagutak lejárata és taposóaknák keresése közben egy lőszergyártásra használt esztergagépet és a Hamász egyik rakétakilövő-helyét fedezték fel mintegy ötven lövedékkel.

19:41
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael a Hamász megsemmisítéséig harcol

Netanjahu izraeli miniszterelnök megismételte, hogy a Gáza elleni háború addig folytatódik, amíg minden céljukat el nem érik, beleértve a Hamász megsemmisítését is.

A nemrégiben az Egyesült Államokból több mint 106 millió dollár értékű lőszer szállítása megerősíti Izrael katonai képességeit és felkészültségét egy hosszú háborúra - írja az Aljazeera.

20:37
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izraeli katonákat vett célba a Hezbollah

A Hezbollah közölte, hogy izraeli katonákat vett célba az észak-izraeli Shtula térségében.

Az izraeli katonákat "megfelelő fegyverekkel támadták, közvetlen találatokat elérve" - áll a Hezbollah közleményében.

Az incidens a két fél közötti, naponta eszkalálódó erőszakos cselekmények legutóbbi eseménye. A Hezbollah az elmúlt két hónap Izrael elleni katonai műveleteit a gázai palesztinok támogatására irányuló törekvésnek minősítette - írja az Aljazeera.

21:10
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Libanoni terrorsejtre csapott le az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg közölte, hogy csapást mértek egy dél-libanoni terrorsejtre, amely rakétákat lőtt ki az észak-izraeli Shtula területére, valamint egy rakétakilövőre, amellyel korábban Yiftah területére lőttek ki lövedékeket - írja a The Times of Izrael.

Az IDF felvételeket tett közzé a csapásokról.

21:46
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Páncéltörő rakétákkal lőtt egy izraeli várost a Hezbollah

A Hezbollah terrorcsoport közölte, hogy Dél-Libanonból több páncéltörő rakétát lőtt ki egy házra az észak-izraeli Metula városában.

A terrorcsoport közleményében azt állítja, hogy a támadás válasz a libanoni Taybeh falu polgármesterének, Husszein Ali Mansournak a halálára, aki a jelentések szerint korábban az IDF csapásában halt meg.

A Hezbollah szerint az általuk eltalált metulai házat az izraeli hadsereg használta.

A támadásban történt sérülésekről nem érkezett egyelőre jelentés.

Metula lakosságát a Hezbollah támadásaira való tekintettel nagyrészt korábban kitelepítették - írja a The Times of Israel.

22:15
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Több izraeli szeretne fegyvert szerezni

A Wall Street Journal jelentése szerint a fegyvertartási engedélyek iránti kérelmek 600 százalékkal nőttek Izraelben az október 7-i Hamász támadások óta.

Az újság szerint Izrael jobboldali kormánya arra ösztönzi polgárait, hogy szerezzenek be fegyvert. Itamar Ben-Gvir izraeli nemzetbiztonsági miniszter is utasította minisztériumát, hogy vásároljon puskákat és testpáncélokat, amelyeket izraeli civileknek, köztük telepeseknek adhatnak.

22:40
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódtak a légicsapások és a heves harcok a Gázai övezetben

Folytatódtak a légicsapások és a heves harcok hétfőn a Gázai övezetben a Hamász iszlamista palesztin szervezet és az izraeli hadsereg között.

Szemtanúk szerint újabb légicsapások érték az övezet déli részén fekvő Hán-Júniszt és Rafahot, ahol több százezer, északról elmenekült palesztin zsúfolódott össze.

A Hamász egészségügy-minisztériumának hétfői közlése szerint az október 7. óta tartó konfliktusban 18 205-en haltak meg, túlnyomó többségükben nők és kiskorúak. A sebesültek száma 49 645 - közölte a tárca szóvivője, Asraf al-Kudra.

Az egészségügyi minisztérium szerint többtucatnyian haltak meg a Hán-Júnisz és Rafah elleni hétfői légitámadásokban, továbbá Gázavárosban, Dzsabálíja, Nuszejrat és Maghazi menekülttáborokban.

A 360 négyzetkilométernyi terület déli részében, az egyiptomi határ közelében százezrek zsúfolódtak össze.

Az ENSZ adatai szerint a lakóhelyek több mint fele megsemmisült vagy megrongálódott a háborúban, 1,9 millió ember, azaz a lakosság 85 százaléka kényszerült otthona elhagyására.

22:57
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael felgyorsítja a segélyszállítmányok biztonsági átvilágítását

Izrael hétfőn bejelentette, hogy felgyorsítja a Gázai övezetbe küldött segélyszállítmányok biztonsági átvilágítását a térségbe érkező humanitárius segély növelése érdekében.

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy megnyitják Izrael és a Gázai övezet közötti Kerem Salom határátkelőt "a Gázába szánt humanitárius segély növelését célzó átvilágításra".

Itt fogják átvilágítani a vizet, élelmiszert, orvosi felszereléseket és a menedékek felállításához szükséges eszközöket szállító teherautókat. Innen Egyiptomba utaznak tovább, és onnan lépnek a Gázai övezet területére.

23:36
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

A Hezbollah azt állítja, megbosszulták a libanoni polgármester megölését

Több páncéltörő rakétát lőttek ki egy házra az észak-izraeli Metula városában. A támadással Husszein Ali Manszúr, a libanoni Taybeh falu polgármesterének meggyilkolására válaszoltak. A polgármester a jelentések szerint az IDF ágyúzásában halt meg. A Hezbollah azt állította, hogy a metulai házat az IDF használta.

00:16
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb határátkelőt nyit meg Izrael

Izrael megnyitja a második átkelőt a Gázába érkező áruk ellenőrzésére, ami segíti a humanitárius segélyek érkezését a háborús területre. A Kerem Shalom átkelőt kedden nyitják meg. Jelenleg az izraeli Nitzana átkelő az egyetlen működő ellenőrzési pont.

00:54
december 11, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael elárulta, meddig folytatja a harcot

Izrael kész hónapokig, vagy még tovább is harcolni a gázai Hamász vezetőinek legyőzéséért, miközben szárazföldi támadásait további légicsapásokkal és tüzérségi tűzzel fokozza - írta az AP hírügynökség izraeli forrásokra hivatkozva. Katar, amely közvetítő szerepet vállalt a háborúban, azt közölte, hogy a háború leállítására és a túszok szabadon bocsátására irányuló erőfeszítések folytatódnak, de a tűzszünetről szóló tárgyalásokra való hajlandóság egyre csökken.

01:34
december 12, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb túszokat adhatnak át a gázai háború résztvevői

A Hamász és Izrael a jövő héten tárgyalhat újabb túszcseréről - jelentette az Al Arabiya televízió egy palesztin tisztviselőre hivatkozva.

01:54
december 12, 2023
Vágólapra másolva!

Több, mint száz terroristát fogott el az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg több mint 500 radikálist vett őrizetbe a Gázai övezetben az elmúlt hónapban, míg a tűzszünet óta az IDF és az ISA mintegy 140 Hamász- és Iszlám Dzsihád-terroristát fogott el a Gázai övezetben. Néhányan önként adták fel magukat. 

06:01
december 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.