Tudta? Ilyen gyakran érdemes felmosni

2024. ápr 12. 9:17
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Nem kell állandóan felmosni, mert nem tesz jót a padlónak/Fotó: Shutterstock

Nem kell állandóan felmosni, mert nem tesz jót a padlónak/Fotó: Shutterstock

Hetente egyszer töröljük át a nagyobb forgalmat lebonyolító helyiségeket.

A felmosás egyike azoknak a feladatoknak otthon, amelyet hajlamosak vagyunk halogatni. Pedig, ha nem töröljük fel a padlót, az elég alaposan beszennyeződhet. De vajon milyen gyakran érdemes feltörölni a padlót?

A gyakoriság a felmosandó szoba típusútól és a ház méretétől is függ. Szakértők azt mondják, hetente egyszer mindenképpen érdemes „végigszaladni” a felmosóronggyal. Ivan Ivanov, aki professzionális takarítógépek szakértője, úgy véli: a nagy forgalmú területeket tartsuk a legtisztábban. Ez általában a bejárat, a konyha, a fürdőszoba és a folyosók. Fontos, hogy hetente egyszer mossunk föl ezekben a helyiségekben. Ha van az otthonunkban házi állat, akkor még gyakrabban van erre szükség.

A rendszeres felmosás nemcsak higiéniai okokból fontos, hanem azért is, mert védi a padlót. A szennyeződés gyorsan felhalmozódhat, amelyet, ha nem távolítunk el, karcolásokat és maradandó károsodást okozhat a padlón.

Túlzásba sem szabad vinni, mert a padló tömítőanyagán kárt tudunk azzal okozni. A leggyakoribb hiba, hogy túl sok vizet használunk, ezáltal inkább elkenjük a szennyeződést, ahelyett, hogy eltávolítanánk. Ha a padló tíz perccel a felmosás után is láthatóan nedves, az valószínűleg annak a jele, hogy túl sok vizet használtunk.

Itt a takarítással kapcsolatos tévhitekről olvashat.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
takarítási hibák vegyszermentes takarítás 10 takarítási tipp borax-szal