Három nyelven beszélnek Kis Grófo fiai

2024. ápr 14. 7:02
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Kis Grófo Istvánkával és Lacikával / fotó: INSTAGRAM

Kis Grófo Istvánkával és Lacikával / fotó: INSTAGRAM

Még csak tizenkét és kilencévesek, de a magyar nyelven kívül már két másik nyelven beszélnek Kis Grófo fiai. Az énekes gyermekei, Lacika és Istvánka lováriul is tudnak, emellett magántanár segítségével az angolt is egyre folyékonyabban beszélik. Erről maga Grófo osztott meg egy videót a rajongói oldalán, amelyen gyermekei megcsillogtatják az angoltudásukat.

– Azt szokták mondani, ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. Mindig fontosnak tartottam, hogy a gyerekeim a magyar nyelven kívül a cigány nyelvet és az angolt is hamar elkezdjék tanulni, hiszen minél fiatalabb korban ismerkednek meg a nyelvekkel, annál könnyebben elsajátítják. Erre a legjobb példa a lányom és én vagyunk: Brilliána még nincs ötéves, de már angol nyelven nézi a meséket és érti is őket! Az én nyelvtudásom viszont szegényesebb, mert gyerekkoromban a zenélést fontosabbnak tartottam. Viszont épp a fiaim miatt úgy döntöttem, hogy én is elkezdek angolul tanulni, mert fontos, hogy a világban, idegen környezetben is jól tudjunk tájékozódni – mondta el a Blikknek Grófo, aki roppant büszke a gyermekeire.

A felesége csak Grófóval bulizhat: szigorú hagyományok szabályozzák Tünde életét – „Azt gondolom, valamit jól csinálunk”

A felesége csak Grófóval bulizhat: szigorú hagyományok szabályozzák Tünde életét – „Azt gondolom, valamit jól csinálunk”

Erre meg is van minden oka, mert a fiúk keményen tanulnak: az iskolán kívül többször egy héten nyelvtanár is jár hozzájuk, ennek köszönhetően egyre gyarapodik a szókincsük, egyre jobb a kiejtésük, és láthatóan nem esik nehezükre angolul megszólalni.

– Sok tervem van a gyerekekkel; bár a hivatásom miatt én nem tudtam a tanulás területén komoly eredményeket elérni, de szeretném, ha nekik több sikerük lenne ezen a téren. Éppen ezért örömmel invesztálok a tanulmányaikba, az egyik cél pedig az, hogy néhány éven belül letegyék a felsőfokú nyelvvizsgát.

A népszerű énekes bármennyire is büszke a gyermekeire – koránt sem kérkedni akart a a róluk megosztott videóval.

Szeretnék példát mutatni a roma közösségnek és mindenkinek, aki úgy érzi, nincs elég ideje, kedve foglalkozni a gyermekeivel. Az én családom nem él kirakatban, nem játsszuk meg magunkat, inkább jó példával szeretnénk elöl járni abban, hogy lehet szép családi életet élni botrányok nélkül, és hogy milyen fontos a tanulás.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Kis Grofó

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Kis Grófo gyerekek nyelvtanulás