Májusi horoszkóp-előrejelzés a Rákoknak: a hónap elején anyagi gondok jöhetnek elő, és a barátaid is okozhatnak meglepetést

2024. április 15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Remek alkalom a barátaiddal találkozni ebben a hónapban Fotó: Getty Images

Óvatosan bánj a pénzzel, és a kollégákkal is lehetnek gondok.

A hónap elején lehet, hogy néhányan anyagi gondokkal küzdünk. A Vénusz–Plútó kvadrát szerint emiatt kimaradhat a nyaralás, vagy a gyerek nem tud elmenni egy osztály-programra, ami meglehetőség érzékenyen érint. A megoldás nyilván nem a gazdagodás, hanem a költségvetés átalakítása és a spórolás, illetve az extra munka elvállalása. A megforduló Plútó – itt a hét elején fordul – amúgy is az anyagi dolgokat veszi elő a következő húsz évben, tehát lehet, hogy változik a helyzetünk. Jóból kevésbé jóba vagy rosszból jóba, aszerint, hogy mit éltünk előzőleg. Nem feltétlen drasztikus váltásokra kell gondolni, de lehet, hogy nagyon jól fizető munkánk lesz, vagy éppen egy kedvező állást hagyunk ott személyes okokból.

A Mars–Plútó szextil a kollégákkal való viszonyt veszi elő és lehet, hogy hatalmi szóval kell rávennünk másokat, hogy elvégezzük a feladatunkat. Legyünk észnél, és biztosítsuk be magunkat, hogy okkal tesszük, amit és ne hagyjuk, hogy mások beleköthessenek a szükségszerűségbe – mert hát, kinek mi a fontos, ugye.

Hétvégén házastársunk még elszámoltathat, hogy hol és merre jártunk vagy minek, de lehet, hogy nem merjük bevallani a valóságot, és inkább füllentünk.

Második héten megint előjöhetnek az anyagiak, vagy a fizetésünk, de sajnos most nem megyünk semmire bizonyos korlátozások miatt. Ha fontos volt, nem csak egy fellángolás, akkor később lesz lehetőségünk változtatást elérni.

A Nap–Szaturnusz szextil óvatosságra int a külfölddel kapcsolatban, és ha nem kapkodunk és nem vagyunk nagyon rámenősek, akkor behúzhatjuk vele a sikert adott tevékenységünkben. Érdemes figyelni arra, hogy főnökünknek lehetnek olyan változtatásai, amit nem biztos, hogy örömmel veszünk, és egy esetleges változás sem feltétlenül fekszik annyira, hogy szeressük majd. De ugye, az élet küzdelem, nem pedig kötelező hepienddel végződő Netflix-sorozat.

Hétvégére párunk családjában lehetnek kisebb zörrenések, amik nyilván kihatnak ránk is, de ha lehet, ne vegyük magunkra – nem a mi életünk.

Harmadik héten házasságunkban előfordulhat radikális váltás, vagy olyan felszabadító információk, amik átrendezik a terepet. Nem kell tragédiára gondolni, bár a Nap és Uránusz áll együtt, csak legyünk kicsit nyitottabbak, és akkor könnyebben elviseljük a változásokat. A Vénusz–Szaturnusz szextillel pedig a konzervatizmus és óvatosság ott fizetődik ki, hogy sokkal erősebb és harmonikusabb családot fogunk létrehozni a meglévőből.

Válások esetén éppen ellenkezőleg, elég komoly szidalmakat is kaphatunk, vagy adhatunk, ha nagyon nem tudunk megegyezni a jövendő exszel.

Hét közepén a Merkúr vált jegyet, és sokkal odamondogatósabbá teheti a családi életet, mint korábban. A Merkúr–Plútó kvadrát a továbbiakban pedig szépen ki is csinálhatja a másik felet – de ne örüljünk korán, mert lehet, a másik fél mi leszünk, helyzettől függően.

Hétvégére a Nap–Jupiter együttállással remek baráti találkozót hozhatunk össze, vagy kapunk egy komolyabb segítséget valamelyik hálás cimborától.

Negyedik héten a Nap–Neptun szextil indít, és lehet, hogy egy barátunkkal lépünk félre... Nem lesz rossz, ha ez az analógia, de azért figyeljünk oda, ha belegabalyodunk a dologba. A Neptun csalóka és többet ígér, mint amit ad...

Huszonharmadikán telihold jön, illetve a Vénusz is jegyet vált. Ha nagyon régóta küzdünk előbbre jutásért, akkor most lehet lehetőségünk erre rátalálni. Reméljük, észre is vesszük, meg nem egyből a lottóötössel indítunk, hanem lépésről lépésre. Csak mert ez utóbbi a biztosabb és életigenlőbb megoldás.

A Jupiter és Neptun szextilje is ekkor áll be egzaktba, könnyen lehet, hogy a házasságunkban okoz tartós ködös időszakot. Ha mi csináltuk, akkor oké, ha mi éljük át, akkor lehet, hogy bölcsebb és biztosabb, ha félrenézünk. Amit nem tudunk, az nem fog kínozni később. Kivéve, ha Skorpió az aszcendensünk, mert akkor lehet, hogy belelátunk olyant is, ami nincs. De legalább elszórakoztatjuk vele magunkat, fontosabb és eredményesebb dolgok helyett.

Ötödik héten a Merkúr és Szaturnusz szextilje az első esemény, ami segíthet, hogy korlátozzuk túlzottan is merev elképzeléseinket bizonyos dolgokról, amit szentírásnak veszünk. Ez pedig egy jóval boldogabb és mozgékonyabb csapatba juttat el, ahol bejöhetnek számításaink.

A hónap végén a Merkúr–Uránusz együttállással intünk búcsút a hónapnak és lazább baráti társaságunkkal már jól be is rúghatunk valahol.

Bizonyos helyeken és munkakörökben dolgozó Rákok számára most emiatt az állás miatt nagyon kell figyelni az egészségre a munkakörből kifolyólag. Mondjuk az akkugyárak környékén...

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevelünkre itt.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest