104 éves korában meghalt az egykori horvát miniszterelnök

2024. ápr 15. 10:30
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Meghalt Josip Manolics/Illusztráció: Pexels

Meghalt Josip Manolics/Illusztráció: Pexels

104 éves korában elhunyt Horvátország volt miniszterelnöke, Josip Manolics. A politikus 1990 augusztusa és 1991 júliusa között vezette a Horvát Köztársaságot, és az ország az ő ciklusa alatt kiáltotta ki hivatalosan is a függetlenségét 1991. június 25-én.

A Jugoszlávia tagköztársaságaként létező Horvátország utolsó kormányfője volt Josip Manolics. A politikus halálhíréről a lánya, Zrinka számolt be a Nacional számára. Az egykori miniszterelnök márciusban ünnepelte a 104. születésnapját.

Meghalt a világ legidősebb sziámi ikerpárja

Meghalt a világ legidősebb sziámi ikerpárja

Az elhunyt politikus rendkívül korán, 17 évesen kezdett el politizálni. A miniszterelnöksége alatt 1991. június 25-én szavazta meg a horvát parlament Horvátország kiválását a Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaságból, és független országgá nyilvánította. Azonban a II. világháború alatt is tevékenykedett, 1941 és 1945 között a Jugoszláv Kommunista Ifjúsági Szövetség (SKOJ) horvátországi szervezeti titkára volt.

Ilyen volt Manolics egy 2015-ös interjúban:

(Index)

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

gyász

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

gyász halál Horvátország

Játssz és nyerj!