Sára Botondot indítja a Fidesz Józsefvárosban

2024.04.15. 17:15
A 2024-es önkormányzati választáson Sára Botond, a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott lesz a Józsefvárosi Fidesz polgármesterjelöltje. Kocsis Mátét váltva már egy évig vezette a kerületet 2018 és 2019 között.

A Józsefvárosi Fidesz polgármesterjelöltje Sára Botond – írja Facebook-oldalán a párt Józsefvárosi szervezete. Sára Botond 2018-ban váltotta a VIII. kerület élén polgármesterként Kocsis Mátét, a 2019-es októberi önkormányzati választáson azonban alulmaradt Pikó Andrással szemben.

Később, 2020 januárjában Orbán Viktor miniszterelnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára őt nevezte ki a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízottá.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, tekintettel arra, hogy az Országgyűlés döntése értelmében főispánokra keresztelték át a kormánymegbízottakat, Sára Botond Attilának is frissíteni kellett az önéletrajzát: a szakmai tapasztalat és közéleti tevékenység ponthoz azt írták, 2020 januárja óta kormánymegbízottként, 2022 júliusa óta pedig főispánként vezeti Budapest Főváros Kormányhivatalát.

Az országgyűlési választáson 2022-ben a 6-os számú fővárosi választókerületben Józsefváros korábbi fideszes polgármesterét, Sára Botondot az ellenzéki összefogás színeiben induló egykori újságíró, Jámbor András utasította maga mögé.