szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Catalin Chereches-t kényszerítő intézkedéssel tudták csak megállítani, aminek a következtében az arca több helyen is megsérült.

Ellenállt a német rendőröknek a korrupt nagybányai polgármester – derül ki a Blikk cikkéből. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Chereches megszökött Romániából, miután egy kolozsvári bíróság kenőpénz elfogadása miatt 5 év börtönre ítélte. A bukott politikus Magyarország felé szökve hagyta el Romániát, a határ átlépéséhez pedig az anyai ági unokatestvérének igazolványát használta fel, mivel nagyon hasonlítanak egymásra.

Ezt követően Németországban bukkant fel a férfi és végül Augsburgban fogták el a rendőrök, ahonnan vonattal akart tovább menekülni. Chereches ellenállást tanúsított az őrizetbevétel alatt, így a rendőrök csak kényszerítő intézkedések árán tudták elfogni, ennek következtében az arcán több helyen is megsérült.

Catalin Chereches korábban a magyarellenes intézkedéseivel hívta fel magára a figyelmet. Tavaly ősszel például egy Nagybányán megrendezett gesztenyefesztiválon az egyik bódéra magyarul volt kiírva, hogy kürtőskalács, Chereches pedig román trikolórral takartatta le a feliratot, majd kirúgta az egyébként húszezer magyar által lakott település alpolgármesterét, aki eltávolíttatta a zászlót a bódéról.