Két napja még vakáció volt, mostanra már téli szünetet is hirdethetnének

2024.04.16. 12:33
Nem hazudtolja meg az április a szeszélyes jelzőt, ugyanis a tegnapi nyárias meleg után mára magasabban fekvő tájakon a csapadék hó formájában hullott. A Nagy-Hideg-hegy jelenleg úgy néz ki, mintha egy alpesi legelő felett hullanának a hópihék.

A hétfői nyárias meleg után az évszaknak megfelelő a keddi időjárás, csak nem a frontérzékenyeknek. Korábban arról számolt be az Időkép, hogy a környező hegyekbe visszatért a tél, és nem kellett sokat várnunk arra sem, hogy a hazai hegycsúcsokon megjelenjenek a hópihék.

Annyira lehűlt a levegő a magasban, hogy a Kendig-csúcson, a Balatontól északra fekvő Hajag-tetőn, a Nagy-Hideg-hegyen, valamint a Mátrában is megjelentek a hópihék.

Mindazoknak, akik a tegnapi strandpapucsos, rövidnadrágos idő után egy kis télies hangulatra vágynak, érdekes lehet böngészniük egy kicsit az Időkép hegyvidéki kamerafelvételei között.

A Nagy-Hideg-hegy jelenleg olyan képet mutat, mintha egy szép, alpesi legelő felett hullanának alá a hópihék az égből – írta meg az időjárás-előrejelző portál.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.