Ez meg mi volt? Brutális fényshow ragyogott a Nemzeti Múzeumon, Péterfy Bori a lelkét is kiénekelte a dermesztő hidegben

2023. nov 29. 18:55
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Péterfy Bori szerint ennek a világnak égető szüksége van több progresszív energiára

Péterfy Bori szerint ennek a világnak égető szüksége van több progresszív energiára

A sorsukat formáló nőket ünnepli a Johnnie Walker a Magyar Nemzeti Múzeum egyedülálló kiállításán.

Kétszáz éves története során a Johnnie Walker márka legfontosabb céljává vált a fejlődés és annak társadalmi szintű támogatása, különös tekintettel a nők egyenjogúságára és esélyegyenlőségére, kiemelkedő példaképek bemutatásán keresztül. Felelősségi programjuk egy következő fejezeteként a Johnnie Walker támogatásával nyílik meg decemberben a Magyar Nemzeti Múzeum Magyar Menyasszony névre keresztelt tárlata, amely a nők szerepének változását hivatott bemutatni a magyar történelem 500 évet felölelő időszakában. A kiállítás több száz nő megelevenedő történetén keresztül mutatja be a nők társadalomban, gazdaságban és kultúrában betöltött szerepének változását.

A nők meghatározó szerepet töltöttek be a Johnnie Walker történelmében is: Elizabeth Walker, az alapító felesége a márka ikonikus whiskyjének társalkotója volt, a jelenlegi párlatmester, dr. Emma Walker pedig történelmet írt azzal, hogy nőként először tölti be ezt a fontos pozíciót. Nem csak a párlatok létrehozásában, de azok népszerűsítésben is meghatározóak voltak a nők: Doris Zinkeisen volt az, aki a márka első színes reklámját készítette az 1920-as években, amely a londoni társadalom középpontjába helyezte a mára ikonikussá váló sétáló embert. A nők munkája és hozzájárulása nélkül a Johnnie Walker nem juthatott volna el oda, ahol most tart, ezért a brand továbbra is azon dolgozik, hogy minél többekhez eljusson az üzenet: csakis úgy léphetünk előre, ha minden lehetőséget biztosítunk ahhoz, hogy a nők jól látható nyomot hagyjanak a világban.

A kelet-európai nők alig negyede fogyaszt whiskyt. Az, hogy a whisky hagyományosan férfias ital, egyike a sok, mélyen gyökerező sztereotípiának, amely ezt az italkategóriát is társadalmi korlátok közé szorítja. A Johnnie Walker, a világ vezető whiskymárkája a 200 éves történelme során mindig is a közös, társadalmi szintű fejlődés elkötelezett híve volt. A Keep Walking Hungary kezdeményezés is ezt az ügyet támogatja. Célja, hogy egyének történetein keresztül inspiráljon, miközben felhívja a figyelmet a nők társadalmi és gazdasági szerepvállalásának fontosságára. A kezdeményezés vezérelve olyan példákat bemutatni, amelyekkel a nők kortól és társadalmi helyzettől függetlenül azonosulni tudnak, amelyekből erőt meríthetnek.

A Magyar Nemzeti Múzeummal kötött partnerséget és az együttműködés kezdetét jelentő kiállítást november 22-én este, a Péterfy Bori & Love Band akusztikus koncertjét megelőzően jelentették be a múzeum ikonikus lépcsőin.

Különleges kiállítással készült a Johnnie Walker és a Magyar Nemzeti Múzeum , a nőket ünneplik

Különleges kiállítással készült a Johnnie Walker és a Magyar Nemzeti Múzeum , a nőket ünneplik

„Számomra a fejlődés folyamatos haladást, tanulást, önfejlesztést és öntudatosságot egyaránt jelent. Azt is jelenti, hogy fel kell állni és tovább kell menni, ha kudarccal nézünk szembe. Ennek a világnak égető szüksége van több progresszív energiára” válaszolta a koncert után Péterfy Bori, a Johnnie Walker nagykövete, arra a kérdésre, mit jelent számára a modern nő.

Az eseményen egy, a márkához kapcsolódó exkluzív vetítés segítségével életre keltek az ikonikus múzeum falai, s bemutatták az édes alma ízű Bold Steps koktélt, amelyet a Johnnie Walker Black Label füstösségével fűszereztek. A Bold Steps koktél, amely a nők szerepvállalását és egyenjogúságát demonstrálja, a kiállítás ideje alatt minden második hétvégén megkóstolható lesz a közönség számára, valamint ez idő alatt megvásárolható lesz a múzeum közvetlen környezetében fellelhető tíz híres bárban és vendéglátóhelyen.

A december közepén induló, Magyar Menyasszony névre keresztelt kiállítás több száz személyes történet segítségével hívja közös gondolkodásra a látogatókat a társadalom- és nőtörténet legfontosabb kérdéseiről, köztük a nők társadalomban betöltött szerepéről. A tárlat alkalmat ad arra, hogy jobban megértsük a nők jelenlegi helyzetének történelmi vonatkozásait, a közösségek életében játszott szerepük változását és ünnepeljük hatásukat és eredményeiket, ahogyan azt a Johnnie Walker számos kampányában is tette már korábban.

Fő támogatóként a Johnnie Walker azt reméli, hogy a kiállításon és a Keep Walking kampányban bemutatott inspiráló történetek eszközt adnak minden nő kezébe ahhoz, hogy saját sorsuk és környezetük mellett a világot is formálják és teljesebbé tegyék, ahogy azt a Johnnie Walker történelmét és jelenét meghatározó nők is tették.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Magyar Nemzeti Múzeum

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Nemzeti Múzeum nők Johnnie Walker Péterfy Bori & Love Band