Bajnokok Ligája: két spanyol sztárcsapat is kiesett

A francia csapat egygólos hátrányban várta a második felvonást, ráadásul Raphinha találatával még távolabb került a továbbjutástól, azonban a párharc menetében 180 fokos fordulat állt be, amikor az utolsó emberként szabálytalankodó Ronald Araujót kiállította a játékvezető. A párizsiak emberelőnyüket kihasználva még a szünet előtt egyenlítettek Ousmane Dembélé révén.
A folytatásban egyértelmű fölényben futballozott a PSG, amely bő negyedóra alatt még két gólt szerezve a maga javára fordította a párharcot. A vezető találat után – Vitinha lőtte ki a jobb alsó sarkot 20 méterről – a katalánok mestere, Xavi belerúgott a negyedik játékvezető előtt lévő táblába, ezért a bíró piros lappal elküldte a kispadtól. Ezt követően is folytatódtak a Barcelona hibái, mert Joao Cancelo szabálytalanságából jutott büntetőhöz a rivális, amely ezzel megfordította a párharcot, miután Kylian Mbappé nem hibázott. A hátralévő időben bár volt helyzete a Barcelonának, de Robert Lewandowski lövését Gianluigi Donnarumma hárította, a túloldalon viszont a világbajnok Mbappé újra eredményes volt a hajrában, így végérvényesen lezárta a párharcot.

BAJNOKOK LIGÁJA NEGYEDDÖNTŐ VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4 (1–1)
Barcelona, Olimpiai Stadion. V: Kovács I. (romániai)
Barcelona: Ter Stegen – Koundé, R. Araújo, Cubarsí, Cancelo (Joao Felix, 82.) – Gündogan, Pedri (Ferran Torres, 61.), F. de Jong (Fermín López, 82.) – Yamal (Inigo Martínez, 34.), Lewandowski, Raphinha. Vezetőedző: Xavi
PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Lucas Hernandez, Marquinhos, Nuno Mendes – Zaire-Emery (Ugarte, 80.), Vitinha, Fabián (Asensio, 67.) – O. Dembélé (Kolo Muani, 88.), K. Mbappé, Barcola (Li Kang In, 67.). Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Raphinha (12.), ill. O. Dembélé (40.), Vitinha (54.), K. Mbappé (61. – 11-esből, 89.)
Kiállítva: R. Araújo (29.)

Az első mérkőzésen: 3–2, összesítésben: 4–6 a PSG javára.

Dortmundban is a hazai csapat kezdett jobban, ami érthető, mert a Borussiának egygólos hátrányt kellett ledolgoznia. Bár a spanyoloknál Álvaro Morata is rontott ziccert, összességében a jobban és veszélyesebben futballozó sárga-feketék nemcsak egyenlítettek a párharcban, hanem előnybe is kerültek Julian Brandt és Ian Maatsen góljával. A második félidőre viszont teljesen más hozzáállással futott ki a madridi rivális, amely húsz perc alatt egyenlített, azaz visszafordította a maga javára az állást. A fordulatok sora ezzel nem ért véget, mivel az újra hátrányba kerülő Borussia ismét rákapcsolt, és négy perc alatt két gólt szerezve újra előnybe került, ezt pedig meg is őrizte a lefújásig.

Borussia Dortmund (német)–Atlético Madrid (spanyol) 4–2
Dortmund, Westfalenstadion. 81 365 néző. Vezette: Slavko Vincic (szlovén)
DORTMUND: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Adeyemi (Bynoe-Gittens, 66.), Brandt (Reus, 90.), Sancho (Özcan, 86.) – Füllkrug. Vezetőedző: Edin Terzic.
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Molina (Barrios, a szünetben), Witsel, Giménez, Hermoso, Azpilicueta (Riquelme, a szünetben) – M. Llorente, Koke, De Paul (Saúl, 84.) – Morata (Correa, a szünetben), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone.
Gólszerző: Brandt (34.), Maatsen (39.), Füllkrug (71.), Sabitzer (74.), ill. Hummels (49. – öngól), Correa (64.)

Továbbjutott: a Borussia Dortmund 5–4-es összesítéssel.

A PSG 2021, míg a Dortmund 2013 után jutott ismét a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe, ahol a két csapat egymással találkozik majd, először április 30-án vagy május 1-jén.

Írta a Magyar Hírlap