szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Barcelona sorsát Ronald Araujo kiállítása pecsételte meg, a németországi hullámvasutat pedig a madridiak bírták rosszabbul.

Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund is hátrányból fordítva jutott négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután előbbi az FC Barcelona vendégeként 4–1-re diadalmaskodott, utóbbi pedig hazai pályán 4–2-re legyőzte az Atlético Madridot a negyeddöntő keddi visszavágóján.

Párizsban fordított a Barcelona, győzött otthon az Atletico

Előnybe került a két spanyol csapat a legjobb nyolc között a BL-ben.

Araujo kiállítása megpecsételte a Barcelona sorsát

A francia csapat egygólos hátrányban várta a második felvonást, ráadásul Raphinha találatával még távolabb került a továbbjutástól, azonban a párharc menetében 180 fokos fordulat állt be, amikor az utolsó emberként szabálytalankodó Ronald Araujót kiállította a játékvezető. A párizsiak emberelőnyüket kihasználva még a szünet előtt egyenlítettek Ousmane Dembélé révén

A folytatásban egyértelmű fölényben futballozott a PSG, amely bő negyedóra alatt még két gólt szerezve a maga javára fordította a párharcot. A vezető találat után – Vitinha lőtte ki a jobb alsó sarkot 20 méterről – a katalánok mestere, Xavi belerúgott a negyedik játékvezető előtt lévő táblába, ezért a bíró piros lappal elküldte a kispadtól. Ezt követően is folytatódtak a Barcelona hibái, mert Joao Cancelo szabálytalanságából jutott büntetőhöz a PSG, amely ezzel megfordította a párharcot, miután Kylian Mbappé nem hibázott. A hátralévő időben bár volt helyzete a Barcelonának, de Robert Lewandowski lövését Gianluigi Donnarumma hárította, a túloldalon viszont a világbajnok Mbappé újra eredményes volt a hajrában, így végérvényesen lezárta a párharcot.

Fordulatos mérkőzésen nyert és jutott tovább a Dortmund

Dortmundban is a hazai csapat kezdett jobban, ami érthető, mert a Borussiának egygólos hátrányt kellett ledolgoznia. Bár a spanyoloknál Álvaro Morata ziccert hibázott, összességében a jobban és veszélyesebben futballozó sárga-feketék nemcsak egyenlítettek a párharcban, hanem előnybe is kerültek Julian Brandt és Ian Maatsen góljával az első félidőben.

A második játékrészre viszont teljesen más hozzáállással futott ki a madridi csapat, amely húsz perc alatt egyenlített, azaz visszafordította a maga javára az állást. A fordulatok sora ezzel nem ért véget, mivel az újra hátrányba kerülő Borussia ismét rákapcsolt, és négy perc alatt két gólt szerezve újra előnybe került, ezt pedig meg is őrizte a lefújásig.

A PSG 2021, míg a Dortmund 2013 után jutott ismét a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe, ahol a két csapat egymással találkozik majd, először április 30-án vagy május 1-jén.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

FC Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4 (1–1)
(Raphinha 12., illetve Dembélé 40., Vitinha 54., Mbappé 61., 89., előbbit 11-esből; piros lap: Araujo 29., FC Barcelona)
Továbbjutott: a Paris Saint-Germain 6–4-es összesítéssel.

Borussia Dortmund (német)–Atlético Madrid (spanyol) 4–2 (2–0)
(Brandt 34., Maatsen 39., Füllkrug 71., Sabitzer 74., illetve Hummels 49., öngól, Correa 64.)
Továbbjutott a Borussia Dortmund 5–4-es összesítéssel.

A másik két negyeddöntős párharc visszavágóit szerdán este játszák. Az első mérkőzésen sem a Real Madrid, sem pedig az Arsenal nem tudott előnybe kerülni hazai pályán, így izgalmas, nyílt meccsekre van kilátás.

Hatalmas izgalmak, tíz gól, de sehol sincs döntés a Bajnokok Ligájában

A Real Madrid és az Arsenal sem tudott előnybe kerülni hazai pályán.