A haláláig szentül hitte, hogy legyőzi a rákot: Trokán Péter elárulta, mi állt Bajomi Nagy György utolsó üzenetében

2023. nov 29. 18:29
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Jordán Tamás és Trokán Péter megemlékeztek barátjukról és pályatársukról, Bajomi Nagy Györgyről / Fotó: Facebook

Jordán Tamás és Trokán Péter megemlékeztek barátjukról és pályatársukról, Bajomi Nagy Györgyről / Fotó: Facebook

Szerencsés ember, akinek megadatik, hogy egész életében olyan szeretet vegye körül, amilyen szeretet és figyelem vette körül Bajomi Nagy Györgyöt. A barátai végig kitartottak mellette a rák elleni küzdelemben, egy pillanatig sem engedték el a kezét.

Mint a Blikk is beszámolt a tragikus hírről, 56 éves korában, hosszú betegség után elhunyt a Jászai Mari-díjas színművész. Az Örkény Színház társulati tagja korábban Szombathelyen játszott, a Weöres Sándor Színháznak szinte alapító tagja volt, Jordán Tamás pedig nagy tehetségként emlékszik rá.

Meghalt Bajomi Nagy György

Meghalt Bajomi Nagy György

A szombathelyi színház egykori igazgatója 11 évig dolgozott együtt a kollégák és nézők körében is nagy népszerűségnek örvendő színésszel, így a halálhíre mélyen érintette. Bár a szoros munkakapcsolatuknak 2020-ban vége lett, a barátságuk megmaradt.

– Gyakran beszéltem vele, hihetetlen nagy veszteség, hogy ő elment. Sokoldalú színész és remek humorú ember volt. Neki kivétel nélkül mindenki a barátja volt. Miután Szombathelyről átment az Örkény Színházba, már nemigen tudott játszani, hamar jött a betegsége, így csak kisebb szerepei voltak. Hihetetlen fegyelemmel tűrte a szenvedéseket. Gyuri a haláláig szentül meg volt róla győződve, hogy legyőzi a rákot. Az egészet egy átmeneti időszaknak fogta fel, és a kemoterápiás kezeléseket is derűvel és optimizmussal viselte – emlékezett vissza a Kossuth-díjas színművész, kiemelve egykori kollégájának ragyogó teljesítményét.

„Gyógyuló művésznek hívtam”

György életét valóban átitatta a szeretet, sosem volt egyedül. Trokán Péter egyike volt azoknak, aki átsegítette a nehézségeken a mindig vidám színészt, ennek ellenére egy pillanatig sem számított arra, hogy elveszítheti a barátját.

– Amikor megtudtuk a hírt… Eszemben se jutott, hogy jön majd. Nehéz ezt szavakba önteni. Volt, hogy fél napig nem vette fel a telefont, olyankor tudtam, hogy kezelést kapott. A kemoterápia leverte a lábáról, de nem akart róla tudomást venni, hogy a betegség győzhet, mindig könnyeden beszélt róla, amikor visszahívott. Az utolsó üzenetét egy kolléganőnknek, Petrának címezte, amelyben az állt, hogy „jó éjt”. Sosem mondott ilyet! A telefonja is kikapcsolt közben, akkor már imádkoztunk. És másfél nappal később jött a hír... – sóhajtott a szavakat keresve Trokán Péter.

– Nem tudom felfogni a dolgot, pedig minden stációt végigcsináltam vele, pontosan tudtam, hogy nincs sok remény. Amikor diagnosztizálták a daganatot, nekem mondta el először. Ő minden áttét ellenére komolyan gondolta, hogy meggyógyul. Fegyelmezetten követte az orvosok utasításait. Gyógyuló művésznek hívtam, mert korábban minden műtétje után talpra állt és játszott. Ő akkor élt, amikor bejött a színházba. Nem volt családja, nem volt szerelme. Neki ez volt a nagy szerelem az életében. Zseniális színész volt, teljesen mindegy volt, milyen szerepet osztanak rá – jegyezte meg Péter annak kapcsán, milyen értékes embert veszített el a világ és a szakma.

– Nem csak ezt csodáltam benne, hanem, hogy micsoda érzékeny ember volt. Innen alakult ki a barátságunk. Mindenkinek ő adott becenevet, szeretetből: a Stohl Bucit is ő találta ki. Engem Lápi mesternek hívott a horgászat miatt – emlékezett meghatottan, ám mosolyogva Trokán Péter.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

elhunyt

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Trokán Péter Bajomi Nagy György Jordán Tamás gyász