Filmbe illő aranylopás Kanadában

2024. ápr 17. 21:51
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Még ma sem találják az egy évvel ezelőtt a kanadai reptérről ellopott 6500 aranyrúd nagy részét / Illusztráció: Northfoto

Még ma sem találják az egy évvel ezelőtt a kanadai reptérről ellopott 6500 aranyrúd nagy részét / Illusztráció: Northfoto

Filmbe illő lopás történet pontosan egy évvel ezelőtt egy kanadai reptéren. Az eltulajdonított aranytömbök nagy részét a mai napig sem sikerült megtalálniuk a hatóságoknak.

Kanada legnagyobb aranylopásaként tartják számon az esetet, amely tavaly április 17-én történt: összesen 6500 aranyrudat vittel el a torontói Pearson Airportról. Az értékes rudakat a reptér logisztikai központjából sikerült megfújni, ahová az Air Canada járatán érkezett az érték Zürichből. A helyszínre hamis dokumentummal juthatott be az egyik elkövető, a mintegy 400 kilónyi aranyat pedig egy teherautóval vitték el a reptérről – írja a BCC.

Az ellopott arany körülbelül 5 milliárd forintot érhet, ami mellé még több milliárd forint készpénzt is sikerült bezsebelniük a tetteseknek. A kanadai rendőrség eddig összesen 9 ember ellen adott ki körözést az ügyben, s 6 személyt tartóztattak le.

A hatóságok szerint a lopást, ami szerintük akár egy Netflix-sorozatba is beleillene, egy jól szervezett csapat követhette el. Az egyik érintetett, akiről azt gondolják, hogy a bűnözők sofőrje lehetett a bűncselekmény során, az Egyesült Államokban tartóztatták le, s több tucat fegyvert találtak nála. Úgy hiszik, a fegyvereket kanadai használatra szánták. A férfit egyébként közlekedési szabálysértés miatt állították félre a rendőrök, amikor észrevették, hogy mit rejt a jármű.

A 6 letartóztatott személy között két olyan feltételezett elkövető is van, akik az árut szállító légitársaság alkalmazottai voltak.

A rendőrség pontosan egy évvel a történtek után adott ki egy közleményt az esettel kapcsolatban, a Project 24K kódnéven futó történetet a világ 6. legnagyobb aranylopásaként tartják számon.

A nyomozás során eddig csupán egy töredékét sikerült megtalálni az ellopott aranyrudaknak: 24 millió forintnyi tiszta aranyat sikerült visszaszereznie a rendőrségnek.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

rablás

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

arany rablás Kanada rendőrség