DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Hamilton kétségek közt, Marquez a Ducatin – szerdai hírek

Lewis Hamiltonban is megfogalmazódtak kételyek azt illetően, hogy saját tehetsége miatt nyert-e hét vb-címet, avagy a Mercedes gyártott érinthetetlen autót számára.

Ha jöhet az F1-be az Andretti és a GM, akkor örömmel beszél velük a motorszállítói szerződésről az Alpine vezetősége: részükről ennek nincs akadálya.

Bár Tsunodától függtek Abu Dhabiban és az autó valóban inkonzisztens volt idén, a brit-thai Albon elmondta, minek köszönhette a Williams a konstruktőri hetedik helyet.

A hétszeres F1-es világbajnok elismerte: olykor benne is megfogalmazódtak kételyek. De most már hiszi, hogy a Mercedes rátalált a helyes irányra.



Sergio Perez szerint a vasárnapi formája erős volt a 2023-as F1-es szezonban, ezért lett vb-ezüstérmes. Hálás a nehéz idényért, mert sokat tanult a Red Bullról.

Stefano Domenicali, a Formula-1 vezérigazgatója arra számít, hogy a következő szezonban a riválisok közelebb kerülnek versenytempóban a Red Bullhoz.

Csalódottan fejezte be a 2023-as szezont Carlos Sainz, miután nem tudta megszerezni a konstruktőri második helyet a Ferrari a Mercedestől, ő pedig negyedikről hetediknek esett vissza az utolsó hétvégén.

„Szokás szerint” az Aprilia spanyolja volt a leggyorsabb a teszten Valenciában, míg nyolcszoros világbajnok honfitársa egyből ráérzett az új technikára. Így zajlott a MotoGP szezon utáni tesztje Valenciában.

A keddi valenciai MotoGP-teszt fő érdekessége az volt, hogy Marc Marquez először ülhetett fel a Gresini Racing Ducatijára. A spanyol pedig azonnal ráérzett a Desmosedici GP23-ra, már az első etapján remek köridőt motorozott. Senkit sem lepett meg a spanyol remek tempója.

Amióta Zak Brown vezeti a McLarent, számos jelentős szponzor érkezett a wokingi alakulathoz. Most ebbe a sorba állt be a minap bejelentett Monster, amely a közlemény szerint többéves szerződést kötött a csapattal, s amelynek jól ismert logója megjelenik majd a versenyzők sisakján, overallján, valamint a mclarenes sapkákon és italos üvegeken.

Indy 500-győzelemre vezetné a McLarent, majd az F1-be is belekóstolna O’Ward

A szezon végén beledobták az egyik szerelőt a vízbe, majd eltűnt a jegygyűrűje. Szerdán reggel megérkezett a nagyszerű hír: előkerült a gyűrű, amit már vissza is juttattak jogos tulajdonosához.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: