Nagy a baj a Golden Globe körül, senki nem vállalja a műsorvezetést

2023.12.11. 17:45
2024. január 7-én rendezik meg a Golden Globe-díj-átadót, azonban műsorvezetőjét még mindig keresik a szervezők. Ez igazán szokatlan, ugyanis már hónapokkal az esemény előtt biztosított szokott lenni a díjátadó házigazdájának személye. Több híres és közkedvelt humoristát is felkerestek a szervezők, de eddig mindegyikük visszautasította a megtisztelő feladatot.

Hétfő reggel folytatódik a hajsza a 2024-es Golden Globe-díj-átadó műsorvezetője után, akinek személye kevesebb mint egy hónappal a rendezvény előtt még mindig kérdéses. Több A-listás humoristát is felkerestek a szervezők, de eddig egyikük sem vállalta a házigazdaszerepet – írja a CNN.

A kétszeres Oscar-díjas színész Chris Rocknak ajánlották fel elsőként a feladatot, ő azonban visszautasította a felajánlást mindenféle magyarázat nélkül.

Rock utoljára 2022-ben vállalt hasonló posztot az akkori Oscar gálán, amin az az ominózus pofozkodás is történt Will Smithszel. A fizikai erőfitogtatásra azt követően került sor, hogy Rock egy sértő viccet mondott Smith feleségéről, Jada Pinkett Smithről. 

Hálátlan munka, nem vállalják

Egyre gyakrabban kérik házigazdának vagy konferálónak a női humoristákat is a különböző díjátadókon, és a szervezők ez esetben is megpróbálkoztak ezzel.

Már négyszer is levezényelte a Golden Globe-ot Amy Poehler és Tina Fey, korábban azonban megfogadták, többé nem vállalják a házigazdaszerepet, és nagyon úgy tűnik, hogy ezt komolyan is gondolták. A színésznők úgy fogalmaztak, kikészültek a feladattól, és hálátlan munkának nevezték azt. 

Nem éri meg. Rengeteg szerepet kap már itt is a politika, ettől csak nehezebb az egész, és nem is olyan szórakoztató

– állították.

Bajban a rendezvény?

A műsor már tavaly is rosszul teljesített, mindössze 6,3 milliós nézettsége volt, ami 26 százalékos csökkenést jelent a korábbi Golden Globe-okhoz képest. A szervezők szerint mindenképpen egy közismert és közkedvelt műsorvezetőre lenne szükség, hogy az „megmenthesse” a rendezvényt.

Már csak találni kell egy személyt, aki vállalja is a házigazda szerepét.