DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Mindent vagy semmit volt az utolsó kör!” – Norris

Két körét is félbeszakította a sprintidőmérő esős hajrájában, mégis a McLaren brit pilótája szerezte meg a pole-t az F1-es Kínai Nagydíj sprintversenyére.

Trükkös körülmények között rendezték a 2024-es F1-es évad első sprintidőmérőjét, hiszen az utolsó, mindössze nyolcperces szakaszra megérkezett az eső. A vizes pályán pedig végül Lando Norris bizonyult a leggyorsabbnak, miután előbb elvették, majd visszaadták a gyorskörét – ezzel a brit egymás után kétszer szerzett sprintpole-t, hiszen tavaly Interlagosban ugyancsak ő zárta az élen a vonatkozó etapot.

„Először is, rendkívül boldog vagyok, nagy köszönet az egész csapatnak” – értékelt a McLaren pilótája a leintést követően. „Trükkös volt, mindig idegesek vagyunk, amikor ilyen edzés következik, de főleg egy időmérő esetén, amikor tudjuk, hogy esni fog az eső. Elégedett voltam azzal, amit szárazon mutattunk, szerintem eddig jó volt a tempónk a hétvégén.”

f1-norris-sprintpole-mclaren-kina-1



„A körülményeket illetően: sokat kell kockáztatnod és nyomnod, hogy felmelegítsd a gumikat. Gyors voltam, de folyamatosan utolértem a Ferrarikat, úgyhogy vissza kellett vennem. Úgyhogy az első két köröm nem is sikerült jól, az utolsó viszont igen, ami elég jónak bizonyult a pole-hoz. Úgyhogy örülök. Kár, hogy nem igazi időmérő volt ez, de így is jó.”

Ami a körülményeket és az SQ3-at illeti, Norris hozzátette: „Három köröd van mindösszesen. Az első kettőt félbeszakítottam, úgyhogy az utolsó köröm mindent vagy semmit jellegű volt. De egyre vizesebbé vált a pálya is, szóval valójában a körülmények sokkal rosszabbak voltak az utolsó két körben, mint a második. Úgyhogy eléggé ideges voltam, elkövettem néhány hibát, elkezdett fel is úszni az autó.”

„De jó móka ez, és felgyorsítja a szívverésed! Pontosan ezt akartuk, az élen végezni, ez egy kellemes meglepetés, és egy jó pozíció holnapra.”

A fiatal britet arról is megkérdezték, hogy az egyetlen szabadedzés tapasztalatai alapján milyen kilátásokkal várhatja majd a szombati sprintfutamot. „Ötletem sincs. Délelőtt teljesítettünk néhány kört egymás után, hogy megpróbáljuk felmérni. Függ az időjárástól is: van még esély esőre is holnap, ha így lesz, akkor szerintem elég jók az esélyek. A tempó jó, akár száraz vagy esős az idő, szóval jó helyzetben vagyunk, ami mint mondtam, meglepetés kissé, de remek munkát végzett a csapat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: