Rippel Feri: „Ha valaki bírja az extrém terhelést, mindegy, mennyi idős”

2024. ápr 19. 18:59
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Rippel Ferenc reggelente már azon gondolkodik, milyen extrém kalandot vállaljon aznap/Fotó:  Czerkl Gábor

Rippel Ferenc reggelente már azon gondolkodik, milyen extrém kalandot vállaljon aznap/Fotó: Czerkl Gábor

Egyre nagyobb divat a kalandpark, a kalandtábor, a határok extrém sportokkal való feszegetése. A világrekorder artista, Rippel Ferenc szerint nem meglepő, hiszen egy-egy ilyen élménynek rengeteg pozitív hatása van.

Önnek a szakmája sem mindennapi, emellett van még igénye az extrém sportra, a kalandokra?

– Teljesen. A mindennapjaimban jelen van, amikor reggel felkelek, hogy milyen őrültséget, kalandot tudnék aznapra betenni az életembe. Ez számomra az éltető erő.

(A legfrissebb hírek itt)

Mi motiválja ilyenkor?

– Semmiképpen nem a magamutogatás, hiszen azt a testvéremmel, Viktorral az artistafellépéseink alatt kiéljük. Heti nyolc előadásunk van, turnézunk, ott szeretem az erőmet mutogatni. De például egy Ninja Warriorba azért mentem el versenyezni, mert igénylem a kalandokat. Ez édesapánkról ragadt rám, neki kalandor volt a beceneve.

Sokan vélik úgy, hogy az extrém sportok, a kalandparkok a fiatalok műfaja. Ön mit szól ehhez?

– Szerintem, ha valaki bírja az extrém terhelést, mindegy, mennyi idős. Én nagyon odafigyelek a testemre, és sokat foglalkozom azzal, hogy jó állapotban legyen. Ez szerintem az egyik alapvető része annak, hogy valaki sokáig tudja a határait is feszegetni, élvezni az ilyen helyzeteket, amelyek aztán nagyon sok mindent adnak az élményen kívül.

Mit?

– Hetekre, hónapokra fel tudja tölteni az embert, hatalmas élménydózist ad, megfiatalítja az embert, ha egy ilyen extrém kalandozás során valami sikerül. De elég például az is, ha egy család eldönti, hogy a hétvégén elmennek egy kalandparkba. Már a tervezgetés, a rákészülés is annyi boldogsághormont szabadít fel, amitől gyorsabban telik az idő. Én is ezt élem most át, mert amellett, hogy a hétvégén ez lesz a program a kisfiammal, elkezdtünk készülni az újabb világrekordunkra is, amely miatt már most izgatott vagyok.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Rippel FErenc

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Rippel FErenc extrémsport kaland kor