Irán egyik legfontosabb bázisa sérülhetett meg az izraeli rakétatámadásban

2024. ápr 21. 16:54
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A Vaskupola nevű izraeli rakétaelhárító rendszer Jeruzsálem közelében 2024. április 14-én. Irán hajnalban rakéta- és dróntámadást indított Izrael ellen, válaszul arra, hogy izraeli repülőgépek április elején lerombolták az iráni konzulátust Szíriában/Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

A Vaskupola nevű izraeli rakétaelhárító rendszer Jeruzsálem közelében 2024. április 14-én. Irán hajnalban rakéta- és dróntámadást indított Izrael ellen, válaszul arra, hogy izraeli repülőgépek április elején lerombolták az iráni konzulátust Szíriában / Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Úgy tűnik, hogy az izraeli rakéta mégis okozott károkat Iránban. Legalábbis a légi felvételek erről árulkodnak. Úgy tűnik, a légvédelmi rendszer egy része sérült meg a támadás miatt.

A Blikk is megírta, hogy néhány napja egy izraeli rakéta találta el Iránt. Két izraeli tisztségviselő is megerősítette a rakéták becsapódásának tényét. Ez volt Izrael első válasza arra, hogy Irán támadást indított ellenük.

Irán újabb megtorlással fenyegetőzik: „Teljes erővel le fogunk csapni, ha Izrael nem vesz vissza”

Irán újabb megtorlással fenyegetőzik: „Teljes erővel le fogunk csapni, ha Izrael nem vesz vissza”

Most azonban a műholdfelvételek azt mutatják, hogy a péntek hajnali izraeli csapás károkat okozhatott az iráni légitámaszponton. A felvételeken jól látható, hogy az iszfaháni légibázison lévő légvédelmi rendszer egy része megsérült.

Iszfahán egyébként az iráni atomprogram egyik bázisának számít, de az ottani nukleáris létesítményekről és állapotukról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra képanyagot. Az ENSZ Nemzetközi Atomenergia-ügynöksége szerint nem történt kár az iráni nukleáris létesítményekben – számolt be a HVG a BBC cikke alapján.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Irán

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Izrael támadás Irán rakétatámadás

Játssz és nyerj!