Győzelemmel kezdte a vb-t a női jégkorong-válogatott

2024.04.21. 20:46
A magyar csapat végig uralta a Dél-Korea elleni mérkőzést, és 2–0-s sikerrel kezdte a klagenfurti divízió 1/A világbajnokságot – számolt be a honi szakszövetség hivatalos honlapja.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata számított esélyesnek, hiszen tavaly még az elitben játszott, míg a rivális a bennmaradás minimális reményével érkezett Klagenfurtba – emelte ki kezdés előtt a Magyar Távirati Iroda.

A mieink támadólag léptek fel, először Metzler Regina cselezte be magát a kapu elé, de nem tudta becsapni a kapust, Pakot. A 4. percben emberelőnyben próbálkozhattak a mieink, járt is a korong, a legnagyobb lehetőség Márton Adél előtt adódott. Ám hiába a dominancia, a harmad végén Németh Anikó dupla védésére volt szükség, hogy ne szerezze meg a vezetést az ellenfél.

Hasonló mederben folytatódott a meccs, a mieink még többször próbálkoztak, főleg távolról. A 37. percben megtört a jég, és sikerült megszerezni a vezetést: Huszák tűzte rá a bal szélről, a korong a kapus válla fölött pattant be a kapuba (1–0). Rögtön ezt követően Pázmándi kapott büntetést, egy nagyobb koreai helyzettel sikerült kihúzni ezt az időszakot, sőt, volt lehetőség az előny megduplázására is. 

Az 53. percben sikerült lezárni a meccset: Pázmándi vágtázott be a kapu elé, a kapusról még kijött a korong, de Kreisz remekül érkezett, és egy védővel a nyakán is beütötte (2–0) – írja a jegkorongszovetség.hu.

A mieink tehát biztos sikerrel kezdtek, és hétfőn Hollandia ellen folytatják. A meccs legjobb magyarja Kiss-Simon Franciska lett. A hollandok elleni mérkőzést 12 óra 30 perctől a Sport TV-ben lehet majd követni.

Ezt követően szerdán a norvég, pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkoznak a magyarok. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe – a jövő évi vb-t Ceske Budejovicében rendezik –, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.