„Láttam, hogy lángol a ház” – Megszólalt a XI. kerületi lakástűz egyik túlélője: hiába próbálta megmenteni a 71 éves férfit

2024. ápr 21. 21:03
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
5 vízsugárral kellett elgyújtani a tűzet / Fotó: RTL Híradó

Öt vízsugárral kellett eloltani a tűzet / Fotó: RTL Híradó

A Blikk is beszámolt róla, hogy kigyulladt egy hétvégi ház Budapest XI. kerületében, a tragédiában egy 71 éves férfi halt meg.

„A tűz nagyságát mutatja, hogy a lakóház mellett álló 10-20 méteres fák lombozatát is meggyújtotta a tűz. 20 tűzoltó, összesen négy gépjárművel érkezett a helyszínre és több irányból támadva öt vízsugárral oltották el a lángokat” - nyilatkozta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az RTL Híradónak.

A házban és a melléképületben öten éjszakáztak, egy 71 éves férfi halt meg a tűzben. Holttestét az oltás után a romok alatt találták meg. Rajta kívül két pár volt a házban, ők négyen még időben ki tudtak menekülni.

Hétvégi ház gyulladt ki a XI. kerületben: egy ember bennégett – fotók

„Egy sérültet láttunk el, egy férfit, aki a felső végtagján másodfokú égési sérüléseket szenvedett, őt sürgősségi osztályra szállítottuk” - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

„Láttam, hogy lángol a ház, de már nem bírtam bemenni, mert ez egy faház volt. Betörtem az ablakot, hogy az öreget kihúzom, de egyszerűen nem bírtam bejutni” - mondta a tévének egy férfi, aki a porig égett házban éjszakázott.

Egy közelben élő lakos tudott beszélni az egyik férfival, aki a lángok martalékává vált lakásban tartózkodott. Állítása szerint valószínűleg az okozta a tragédiát, hogy egyikük fázott és tűzet próbált gyújtani a kályhában, ezután történt meg a baj.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

lakástűz

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

tűz Budapest XI. kerület lakástűz tragédia halálos áldozat