Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

forrás: Prím Online, 2024. április 24. 13:11

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

Június 11-én első alkalommal nyitja meg kapuit a MI Expo, amely befektetők, AI-szakértők, kutatók és üzletemberek szemüvegén keresztül mutatja be, miként írja át a különböző iparágak és munkakörök jelenét, és jövőjét a mesterséges intelligencia. Az eseménynek a Lurdy Ház ad majd helyet, ahol terítéken lesznek a marketinget, az értékesítést, a videókészítést, a képalkotást, a HR-t, a jogot, a könyvelést, az adminisztrációt, a robotikát, a logisztikát, és a városfejlesztést érintő legfontosabb változások. A konferencia lehetőséget teremt a kis-és középvállalkozások vezetői és munkatársai számára, hogy elmélyedjenek a már jelen pillanatban is létező AI-megoldások világába, melyeket a céges felhasználók szemszögéből ismerhetnek majd meg a helyszínen.

 

A rendezvény a Magination és Think AI szervezésében valósul meg, akik nem kevesebbre vállalkoznak mint hogy bevezetik a kis-és középvállalkozásokat az AI vállalati alkalmazásába. A téma kapcsán olyan befektetők, és üzletemberek osztják meg gondolataikat és tapasztalataikat, akik már jelen pillanatban is kiaknázzák a technológiában rejlő lehetőségeket, de olyan kutatókkal és AI-szakértőkkel is találkozhatnak majd a látogatók, akik a mesterséges intelligencia emberi pszichére, és munkára gyakorolt hatásait vizsgálják a mindennapok során.

 

 

A június 11-én megrendezendő esemény line-up-jában helyet kapott 

• az ország egyik legismertebb jövőkutatója, és kiberbiztonsági szakértője, Keleti Arthur, aki a mesterséges intelligencia hitelességre és értékláncokra gyakorolt hatásait fogja boncolgatni,

• az STRT Nyrt. vezérigazgatója, a Cápák között című műsor befektetője, Balogh Péter, akitől megtudhatjuk, hogyan alakítja át az AI a gazdaságot,

• Lévai Richárd, közösségi média szakértő, aki arról fog beszélni, hogy kinek a feladata lesz a marketing 2 év múlva,

• az AI automatizációk fejlesztésével foglalkozó Think AI két társalapítója, Ágó Zoltán és Lederer Balázs, akik beavatják a cégvezetőket abba, hogy jelen pillanatban milyen munkaköröket válthatnak ki az AI segítségével, 

• a ChatGPT magyarul csoport alapítója, Kerek István, aki a videózás jövőjéről fog mesélni, 

• Németh Gábor, az Amazing AI Digital Coach-a, aki a 2024-es AI trendekről fogja lerántani a leplet, 

• Dr. Buda László, pszichiáter, aki az AI mentális egészségre gyakorolt hatásaival fogja szembesíteni a látogatókat, 

• Long Tran Thanh, a Warwick University egyetemi docense, és AI-kutatója, aki “LLM Ágensek: A (közel)jövő mesterséges intelligenciája” címmel tart majd előadást.

• a Billingo alapítója és ügyvezetője, Sárospataki Albert, aki egy kerekasztal-beszélgetés erejéig száll be a jövőről való értekezésbe.

 

“A mesterséges intelligencia világszerte nyomot hagy majd valamennyi iparág működésén. Egy teljesen új fejezet kezdődik a gazdasági versenyben, amire már most fel kell készülniük a hazai kis-és középvállalkozásoknak. Ez inspirált minket arra, hogy létrehozzunk egy szakmai fórumot, amely platformot ad az AI vállalati alkalmazásáról szóló tudásmegosztásnak, és találkozási pontot teremt az üzletemberek, az akadémikusok és a technológiai szakértők számára” – mondta Hermes Zoltán, a MI Expo főszervezője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36