Doktor akart lenni, tanulás nélkül- hamis okleveleket állított ki magának egy tatabányai férfi

ösztöndíj, tandíj, felsőoktatás, egyetem, Másoddiplomások okleveleinek átadása a budapesti Corvinus Egyetemen
Vágólapra másolva!
Egy tatabányai férfi több évig rengeteg hamis oklevelet állított ki magának, hogy minél jobb munkahelyekre kerüljön be. Többek között doktori címet is adományozott magának. 
Vágólapra másolva!

Korábban írtunk róla, hogy egy tatabányai férfi először 2017-ben egyből három hamis oklevelet állított ki magának, miszerint ő 2009-ben gépészmérnök, majd kisgéptervező mérnök, majd ezután okleveles mérnök-informatikus lett.

Ezután már nemcsak okleveleket gyártott magának, hanem doktori címet is.

2019-ben nyomtatta magának a szlovák doktorit, ezután egy határozatot is gyártott hozzá, miszerint honosították a papírokat.

Azért, hogy igazán hihető legyen okmányait is lecseréltette. Ezért egy kormányablakban leadta hamis papírokat, hogy minél előbb szerepeljen mindenhol az ő doktori végzettsége.

Számítógépén az interneten találta az oklevelek mintáit, amiket később kinyomtatott és állásinterjúkon is használt, hogy minél jobb munkát kapjon. Mindig a legmagasabb végzettségéről szóló papírt vitte magával.

Összesen 9 munkahelye volt 2017-2020 között.

Ma döntött a bíróság a férfi ügyében. Közokirat hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Sokan próbálnak meg hamis papírokat otthon nyomtatni, azt gondolván, hogy sosem veszi észre senki. Egy román nő is így gondolta, mikor hamis útleveleket állított ki kutyáknak.

Májusban egy 80 fős banda bukott le, akik éveken keresztül hamis nyelvvizsgával kereskedtek. Máskor is előfordult hasonló eset, akkor 120 ember vett részt a hamis papírok gyártásában.