A Nemzeti Színház sztárja az orosz–ukrán háború kitörése óta nem látogathatott haza: „Valószínűleg azonnal befognának harcolni”

2023. dec 14. 18:54
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A Nemzeti Színház művésze, Trill Zsolt nagyon aggódik a szeretteiért / Fotó: Ringier Archív

A Nemzeti Színház művésze, Trill Zsolt nagyon aggódik a szeretteiért / Fotó: Ringier Archív

Lassan két éve már, hogy Trill Zsolt nem tudott hazalátogatni Kárpátaljára. A Nemzeti Színház művésze a legszívesebben azonnal útra kelne, hogy meglátogassa az ott élő családtagjait és barátait, ám valószínű, hogy amint átlépné az ukrán határt, rögtön besoroznák, hogy harcoljon a tavaly február óta tartó háborúban.

A már eddig is rengeteg emberéletet követelő harcok számos családot szakítottak szét, s ebben a nehéz helyzetben van Trill Zsolt is, aki Magyarországon dolgozik és él, míg számos szerette Kárpátalján maradt.

Nemhogy jobb lenne a helyzet, inkább csak rosszabbodik

– sóhajtott fel a színész.

Trill Zsoltot behívták harcolni, katonaszökevénynek számít szülőhazájában: „A kijevieket nem hívják be, de minket, kárpátaljai magyarokat, kivétel nélkül”

Trill Zsoltot behívták harcolni, katonaszökevénynek számít szülőhazájában: „A kijevieket nem hívják be, de minket, kárpátaljai magyarokat, kivétel nélkül”

Az ott élő rokonaimért és barátaimért nagyon aggódom. Folyamatosan tartom velük a kapcsolatot, szerencsére mindegyikük megvan és éli a hétköznapokat. Nagyon szeretném már őket látni, de a háború kitörése óta nem tudok hazamenni. A beregszászi színház összes tagja – köztük én is megkaptuk a behívónkat. Ha Ukrajnába mennék, valószínűleg azonnal befognának harcolni, amit mindenképpen el akarok kerülni.

A Nemzeti Színház művésze egyedül akkor tud a szeretteivel találkozni, ha ők jönnek Magyarországra. Zsolt édesanyja szerencsére gyakran utazik ide, és hosszabb időt tölt náluk.

Édesanyám jelenleg kétlaki életet folytat. Az őszi-téli hónapokat Magyarországon tölti velünk, együtt karácsonyozunk, de amint kitavaszodik, visszamegy Kárpátaljára, hogy tudja folyamatosan gondozni a kertjét. Nehezen éli meg ezt a helyzetet, egyáltalán nem boldog. Én is rengeteget gondolok a háborúra, naponta többször jut eszembe ez a borzalom – vallotta be.

A legrosszabb, hogy tehetetlen vagyok, sőt, tehetetlenek vagyunk, mi, egyszerű emberek nem tudunk csak úgy véget vetni ennek.

A színész akkor tud leginkább megfeledkezni a szülőföldjén dúló harcokról, ha dolgozik. Munkája pedig bőven akad. Folyamatosan játszik, illetve filmszerepei is vannak, a munkásságáért pedig a napokban Arany Medál-díjat vehetett át Az év színésze kategóriában.

Átadták 15. Arany Medál-díjakat! Ők kapták az elismeréseket

– A közönségnek köszönhetem ezt a megtisztelő díjat, ami engem arra ösztönöz, hogy még jobban kell végeznem a munkámat. Ez is egyfajta kritika, csak pozitív. Engem ez és a negatív kritika egyaránt tud inspirálni. Minden feladatot megpróbálok a legjobb tudásom szerint elvégezni, amire felkérnek. Nem tudom megmondani, mennyire dolgozom sokat, de nem érzem magam fáradtnak, tele vagyok energiával – magyarázta a színész, hozzátéve otthon, a családja körében tud a legjobban feltöltődni, de az olvasás és a kertészkedés is kikapcsolja.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Trill Zsolt

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Trill Zsolt háború katona orosz ukrán háború