szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szigorúan a karácsony jegyében.

„Kávé a folyosón. Magamtól jöttem, nem kiküldtek. Boldog karácsonyt!” – ezzel a szöveggel tett közzé kávézós, karácsonyfás fotót magáról Gyurcsány Ferenc a Facebookon.

A Demokratikus Koalíció elnöke arra utalt a bejegyzésével, hogy a hírek szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek Olaf Scholz német kancellár javasolta azt, hogy igyon meg egy kávét az üléstermen kívül, amikor a brüsszeli EU-csúcson holtpontra jutott a tagállami vezetők Ukrajna csatlakozási kérelméről szóló egyeztetése. A döntés előtt Orbán végül kivonult a teremből, így csak a többi 26 tagállam vezetője mondott igent a csatlakozási kérelem befogatására. A kivonulással a miniszterelnök nem vétózott, és tartózkodnia sem kellett.

Gyükeri Mercédesz: Mi így vétózunk, jó?!

Kétnapos színjáték végén Orbán Viktor új politikai fogalommal gazdagította a világot: a konstruktív megfutamodással. Egy célját ezzel mindenképpen elérte: most róla beszél mindenki az annyira lenézett nyugati világban. Vélemény.

Gyurcsány egyébként egy műfenyő mellett fotózkodott, ami a szakértők egybehangzó véleménye szerint környezetvédelmi szempontból rosszabb választás, mint a vágott fenyőfa. De sem ez nem szúrt szemet a képhez hozzászóló rajongók többségének, sem az, hogy a szöveggel Gyurcsány Magyarország miniszterelnökét trollkodja meg.

Később a DK-elnök közzétett a TikTokon egy videót is, ahol részletesen elmagyarázza, mi történt szerinte Orbán Viktorral, íme:

@tiktokgyf

Amíg 26 ország vezetője Európa jövőjéről dönt, addig Orbánt kiküldik a folyosóra kávézgatni. Ekkora a súlya a magyar miniszterelnöknek.

♬ eredeti hang - Gyurcsány Ferenc