Pikó András kitálalt a józsefvárosi közgyűlési balhéról: így tudta lehiggasztani a képviselőket

2023. dec 15. 14:36
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Pikó András polgármester higgadtságra intette az egymásnak feszülő képviselőket /Fotó: 8. kerületi önkormányzati tv/pillanatkép a videóból

Pikó András polgármester higgadtságra intette az egymásnak feszülő képviselőket / Fotó: onkormanyzati.tv

Ha nem is vérre menő volt a vita a VIII. kerületi képviselők közt az év utolsó testületi ülésén, végül mégis folyt egy kis vér, miután a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz telefonját megpróbálta kicibálni a kezéből a fideszes Egry Attila, sérelmezve, miért veszi fel a kormánypártiakat. Pikó András polgármestert kérdeztük a közgyűlési balhéról.

Polgármesterként bizonyosan be kellett avatkoznia, az mennyiben segített?

– Ahogyan a tudósításból is látszott, szünetet kellett elrendelni, kétszer is, mégpedig azért, hogy a fideszes képviselők lehiggadjanak. Ezt végül csak a távozással tudták elérni, amit sajnálok, mert kerületi fejlesztésekről döntöttünk, nélkülük. Hogy egyébként volt-e fizikai tünete a tettlegességnek, azt nem jelezte felém senki, hogy ennél több történt volna.

Mi válthatta ki a fideszes képviselő indulatát?

– Erről leginkább Egry Attilát kellene megkérdezni.

Megtettük, várjuk is a választ. Gyakran kell beavatkozni hasonló incidensek miatt a közgyűlésben, vagy azért többnyire békésen zajlanak ezek az események?

– Fizikai inzultusra, tettlegességre az elmúlt négy évben nem került sor. Kérem a fideszes képviselőket, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, hogy ez az eset inkább kivétel, és ne egy nagyon kínos sor kezdete legyen.

Balhéba torkollott a józsefvárosi testületi ülés, vér is folyt: feljelentették a fideszes képviselőt

Balhéba torkollott a józsefvárosi testületi ülés, vér is folyt: feljelentették a fideszes képviselőt

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Pikó András Józsefváros testületi ülés Fidesz