A rendőrség nevében írt csaló e-mailekre figyelmeztet az ORFK

2023. dec 15. 13:42
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A rendőrség nevében írt csaló e-mailekre figyelmeztet az ORFK /Illusztráció: Northfoto

A rendőrség nevében írt csaló e-mailekre figyelmeztet az ORFK / Illusztráció: Northfoto

Ismét a rendőrség nevében írt hamis, adathalász e-mailek terjednek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján. Mindenkit arra kértek, hogy ne hagyja magát megtéveszteni, és figyelmeztesse a hozzátartozóit is.

Azt írták, újra és újra felbukkannak olyan valótlan tartalmú levelek, amelyekben feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg, és amelyek személyes adatokat is tartalmazó válaszadásra szólítanak fel.

Számos jel utal arra, hogy adathalászok állnak a hátérben - emelték ki, példaként említve: a levél szövege rossz magyarsággal íródott, a feladó nem létező szervezetekre hivatkozik (Országos Rendőrség), vagy a feladó valós személyek nevében írja alá a levelet, de a beosztás már gyakran téves.

Az ORFK közölte: a rendőrség nem küld fenyegető hangvételű leveleket, nem kommunikál gmail-levelezőrendszeren keresztül, hanem Ügyfélkapun, Hivatali Kapun, Cégkapun vagy hivatalos e-mail címről, illetve postai úton küld leveleket.

Azt tanácsolják, ha valakinek kétsége támad a küldemény hitelességével kapcsolatban, akkor a feladóként feltüntetett szervezettel ne a levélben található címen, hanem a rendőrség hivatalos weboldalán olvasható elérhetőségeken keresztül vegye fel a kapcsolatot.

(MTI)

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülő Budapesten – fotók

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülő Budapesten – fotók

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

ORFK Országos Rendőr-főkapitányság csalás e-mail email