szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Karácsonyi kiegészítőket bő 3 ezer forintért rendel az átlag Vatera-vásárló, játékokra az átlagos vevő 4 ezer forintot költ.

Tavaly év végén a rezsipánik miatt cserépkályhát is tömegével kerestek a vaterázók, idén az alternatív fűtési megoldások teljességgel eltűntek a karácsonyi keresések közül – számol be az év végi trendekről a Vatera online piactér.

A fűtőberendezések helyett olyan „hagyományos” keresések dominálják a top 10-et, mint a Lego, Matchbox, festmény, bélyeg, Commodore szavak. Új divathullámot jelezhet előre, hogy meglehetősen sokan vásárolnának zsebórát.

A karácsonyi kategória elemei mind a kereséseket, mind a megvalósult tranzakciókat uralják, Idén a legtöbben a karácsonyfadíszek mellett ünnepi fényfüzért, asztali díszt, gyertyát, mécsest rendeltek, de az ajtó- és ablakdíszek is népszerűek. Egy tipikus vásárló 3200 forintot költ ezekre.

A karácsonyi szezonban tízezres nagyságrendben teljesülnek a játékok termékkategóriájában tranzakciók a Vaterán, ezen belül messze a legtöbb rendelés Matchboxokra és más modell-makettjárművekre érkeznek, míg a második legnépszerűbbnek a Lego-készletek számítanak. Egy tipikus vásárló átlagosan bruttó 4 ezer forint körüli összegért rendel idén karácsonykor játékot a piactérről.