Komoly harckocsifejlesztés kezdődik Magyarországon

2023.12.15. 14:38
Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt – jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló szerződést.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, a szerződés keretében a Rheinmetallal, „nagy németországi fegyveripari konszern partnerünkkel közösen fogjuk fejleszteni azt a csúcstechnológiás, legmodernebb generációs harckocsit, amelyet Panther néven fogunk piacra vezetni közösen a németekkel, amikor a fejlesztés megtörténik”.

A miniszter szerint ez Magyarországnak nagyon komoly előnyökkel jár, hiszen olyan fejlesztési ágba kapcsolódik be, ami az igazán komoly, erős országok privilégiuma.

Közölte, hetven magyar mérnök fog dolgozni a projekten éveken keresztül, „a zalaegerszegi gyárunk fogja a keretet biztosítani ehhez az együttműködéshez”, és ezen keresztül nagyon komoly védelemipari fejlesztés valósul meg Magyarországon.

A magyar emberek védelmét a legmodernebb eszközökkel biztosítjuk

– írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán.

Mint írtuk, a honvédelmi miniszter csütörtöki videóbejegyzésben mutatta be az új, Tatán átadott Leopard A7-es harckocsit és támogató járműveit. Beszédében kifejtette, hogy átfegyverzik a magyar haderőt.