Charlie boldogsága – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2023.12.16. 23:17

Ötven éve minden meccsen ott van, úgyhogy Charlie bácsi intézmény Fehérváron. Őt a zárt kapus edzésre is beengedik. Feleségével, Erzsi nénivel meccsnapon felöltik a Vidi-mezt, és már a bemelegítést árgus szemekkel figyelik. Másnap újra megnézik a meccset, ha ismétli a televízió. Mindegy nekik, hol játszik a csapat, Kisvárdán, Makón, Cigándon vagy Szegeden kupameccsen, bárhol is legyen a meccs, ők nyugdíjasként térítésmentesen vonatoznak át az országon, korukat meghazudtoló lendülettel gyorsan szállást foglalnak az interneten, ha túl késői a mérkőzés, és már nincs vonat hazafelé. Múzeumlátogatás, városnézés is belefér az idegenbeli találkozók előtt.

Előfordult, hajnali ötkor kellett felszállni a vonatra Székesfehérváron, hogy a budapesti átszállást követően odaérjenek Kisvárdára, majd éjfél után értek haza (ez még az előző idényben történt), és a 3–1-es vereség után arról érdeklődtem, érdemes volt-e ezért a kudarcélményét, a lehangoló játékért korán kelni, átutazni az országot és későn hazaérni. Charlie bácsi határozottan felelt: „Persze, ott a helyem a tribünön, ha játszik a csapatom!” Nem is lepett meg, hogy amikor néhány hónappal később ismét Kisvárdán futballozott a Vidi, a házaspár már meg sem nézte a menetrendet: hajnalban keltek, éjjel érkeztek, akkor még gólt sem láttak (kapottat sem, s már az is valami volt akkoriban). Bevallhatom, amikor az utolsó körben a fehérvári együttes a kiesés elkerüléséért játszott a Fáy utcában, nem az 1985-ös hősökre, nem az edzőkre, nem a vezetőkre, csakis Charlie bácsira és Erzsi nénire gondoltam, őket féltettem, noha kétségem sem volt, hogy Kazincbarcikára, Tiszakécskére, Mosonmagyaróvárra ugyanúgy elindultak volna, ha nem sikerül a bentmaradás.

Tudom, mennyire lehangolta őket, hogy a hetedik fordulót követően egyetlen győzelemmel idén is a kiesés ellen harcolt a csapatuk, talán ők sem értik, mi történt azóta. A gyalázatos rajtot követően a Fehérvár kiesett az ESMTK ellen a Magyar Kupa-sorozatból, Juhász Roland lemondott a sportigazgatói posztról, a helyére nem is érkezett senki, és mert a Mol is kiszállt, mintha magára maradt volna a klub. Ehhez képest... Az előző tíz bajnokin nyolcszor győzött, és csak Debrecenben kapott ki, szerzett 25 pontot (a Fradi tizenkettőt ebben az időszakban, amiből a zöld-fehéreknek a ZTE ellen vasárnap lehet tizenöt). Összeállt a csapat, egyre több a magyar labdarúgó, immár működik a támadójáték, és talán az is számíthat, a futballisták is annyira akarják a sikert, mint Charlie bácsi.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik