Esportra kihegyezett monitorokkal állt elő a BenQ/ZOWIE

A minimalista külsejű páros komolyabbik tagja 540 Hz-es képfrissítést ígér, de az olcsóbbik modell sem éri be 240 Hz-nél kevesebbel.

A BenQ/ZOWIE két gaming monitorral jelentkezett, amelyek igen gyors, 1920x1080 pixeles felbontású Fast-TN panelt kaptak, és CRT képernyőt szimuláló DyAC 2 háttérvilágításuknak köszönhetően remekül csökkentik a mozgási elmosódást.


[+]

Az XL2546X nevezetű, árnyékoló ernyővel értékesítésre kerülő megoldás 24,5 hüvelykes képátlóval rendelkezik, és 240 Hz-es képfrissítési rátájához Adaptive-Sync (amely DyAC 2-vel inaktív lesz), 320 cd/m²-es tipikus fénysűrűség és 1000:1 statikus kontrasztarány társul. A 100x100 mm-es VESA rögzítőponttal ellátott készülék hátulján egy 1.2-es DisplayPort, három HDMI 2.0 bemenet, plusz egy 3,5 mm-es audio jack található, és kábelvezető bilinccsel kiegészített talpazatát mindenhogy üléshelyzetünkhöz igazíthatjuk, a portré állásba forgatást is beleértve.


[+]

Egy említést megér, hogy e talp ipari besorolású csapágyazásának hála könnyed, precíz, illetve folyamatos magasságállítást tesz lehetővé, és a megjelenítő a telepítést nem igénylő XL Setting to Share szoftverrel fájlba menthetővé teszi a különböző paramétereinket, vagy épp automatikusan színprofilt válthat attól függően, hogy mi történik a képen.


[+]

A (nettó) 500 dollárért előrendelhető státuszban lévő típus 24,1 hüvelykes testvérét XL2586X-nek hívják, ami már 540 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, de a többi specifikációja javarészt megegyezik a fentebb bemutatott márkatársáéval. Ez alól kivételt képez a fedélzeti interfészek verziószáma, ugyanis a DisplayPort 1.4-es, a HDMI aljzatok pedig 2.1-esek, valamint a körülbelül 45 wattos fogyasztás 65 wattra emelkedik.


[+]

Természetesen az OSD menüből itt sem hiányzik a 120 Hz-es konzolmód vagy a feketeegyensúly szabályzása, miközben a kijelző elmentett profiljai, továbbá a csatlakoztatott képforrások között a külső S Switch modullal is válthatunk (ezt a 240 Hz-es variánshoz ugyancsak mellékelik), viszont az állvány ezúttal nem tud pivotot.


[+]

A termékhez egyelőre még nem tartozik árcédula, de az ASUS hasonszőrű konstrukciójából kiindulva nagyjából (nettó) 800 dollár körüli összeget tartunk valószínűnek.

Előzmények

Hirdetés