Ingyen érkezik majd jövőre az új 3DMark teszt

A Steel Nomadnak lesz egy Light verziója is, méghozzá a gyengébb teljesítményű rendszerekhez igazítva.

November közepén írtunk arról, hogy az UL Benchmark készíti a korábban sikeresnek számító Time Spy teszt utódját, amely Steel Nomad néven érkezik majd a következő esztendő első negyedévén belül. Az új 3DMark tesztmodul sajátossága, hogy kvázi platformfüggetlen, így Windows, macOS, iOS, Android és Linux operációs rendszereken is lefut az adott környezetben optimális feltételekkel, vagyis DirectX12, a Metal, illetve a Vulkan API-kon.

A Steel Nomadot egyébként az eddigi legmegterhelőbb, hardveresen gyorsított sugárkövetést nem támogató tesztjének tartja az UL Benchmark, és most kiderült az is, hogy a 3DMarkot birtokló ügyfelek ingyenesen juthatnak hozzá a modulhoz. Ez valószínűleg nagymértékben javítja majd a terjedését, hiszen így tényleg hatékonyan le tudja majd váltani a Time Spy-t.

Érdemes kiemelni, hogy maga a Steel Nomad főverziója csak Windows, macOS és Linux operációs rendszerekre lesz elérhető. Az iOS és Android egy úgynevezett Light verziót kap, ami gyengébb grafikai minőséget biztosít majd, vagyis gyorsabban futhat. Utóbbi viszont érkezik minden platformra, és ennek az eredményei az eltérő gépek között is összehasonlítható, mivel a munkafolyamat a különböző operációs rendszerek, illetve API-k mellett is megegyezik.

Előzmények

Hirdetés