szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lemondás visszavonását Csák János elfogadta.

„A Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult, egyszemélyi felelősség senkit nem terhelhet. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását, amit elfogadtam” – írta Facebookon Csák János kulturális és innovációs miniszter.

A Nemzeti Színház két színészét, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót november 10-én érte súlyos baleset, miután a Rómeó és Júlia előadása közben lezuhantak egy több méter magas vasszerkezetű díszletről. Mindkettejüket végtagsérülésekkel kezelték. Szász Júlia felépülése akár hat hónapig is eltarthat. A baleset után Vidnyánszky Attila beadta a lemondását, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el. A baleset miatt vizsgálat indult a színházban, a rendőrség pedig nyomozást rendelt el.

Vindnyánszky lemondásának hírere a szakma nagyjainak sokasága kérte az igazgatót, ne távozzon a kulturális életből, túl nagy űrt hagyna maga után. Vidnyánszky a napokban azt mondta, hogy ha nem lett volna ez a baleset, akkor „csodaévad” lenne a mostani.