Prágai lövöldözés

13 halottat azonosított a cseh rendőrség, az áldozatok között három külföldi állampolgár is van

A Károly Egyetem egyik diákja csütörtök délután tüzet nyitott az egyetem filozófiai karának a prágai belvárosban található fő épületében, és 14 embert megölt.

2023.12.22 11:11MTI

Három külföldi állampolgár is van a prágai Károly Egyetemen csütörtökön lezajlott fegyveres támadás halálos áldozatai között - közölte Vit Raku±an cseh belügyminiszter pénteken a cseh közszolgálati rádióban, az áldozatok nemzetiségének megnevezése nélkül.

Az egyetem egyik diákja csütörtök délután tüzet nyitott az egyetem filozófiai karának a prágai belvárosban található fő épületében, és 14 embert megölt. A lövöldözésben a merénylő is életét vesztette, de egyelőre nem világos, hogy öngyilkos lett, vagy a rendőrök lőtték agyon. A merényletsorozatban 25-en megsebesültek, tízen közülük súlyosan. A ČT cseh közszolgálati televízió a különböző kórházakra hivatkozva azt közölte, hogy a sebesültek állapota stabil.

A rendőrség eddig 13 halottat azonosított - mondta el Raku±an, hozzátéve, hogy állandó kapcsolatban állnak az áldozatok hozzátartozóival. A belügyminiszter szerint a támadó legálisan tartott magánál lőfegyvereket, és büntetlen előéletű volt. Elmondta, hogy elővigyázatosságból megerősítették a biztonsági intézkedéseket a veszélyeztetettnek minősített helyszíneken, ahová géppisztolyos rendőröket vezényeltek.

A cseh kormány nemzeti gyásznapot rendelt el szombatra a tragédia miatt - közölte csütörtökön Petr Fiala miniszterelnök. Jan Graubner prágai bíboros érsek szombaton 11 órakor a prágai Szent Vitus-székesegyházban szentmisét mutat be az áldozatokért - közölte Marek Výborný mezőgazdasági miniszter az X közösségi hálózaton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.