Melyik a legnépszerűbb úti cél télen az európai turisták számára?

Téli utazás
Londonban a tél a kedvenc évszakom
Vágólapra másolva!
Noha az utazás sokak számára elsősorban a nyárhoz kötődik, a téli turizmus is egyre népszerűbb. De vajon melyik a legkedveltebb téli úti cél az európai turisták körében? Erre a kérdésre ad választ az a kutatás, amely szerint kontinensünk nagyvárosai állnak az élen: London, Barcelona és Párizs a leggyakrabban látogatott desztinációk ebben az évszakban.
Vágólapra másolva!

Sokan nyári műfajnak tekintik az utazást, pedig a tél is nagyszerű lehetőségeket kínál a turizmus számára.

Ráadásul ilyenkor nem lepik el a helyszíneket a turisták tömegei, olcsóbbak a szállások, a repülőjegyek, és a kiválasztott úti célok is új arcukat mutatják szezonon kívül.

Melyek az európai turisták legnépszerűbb úti céljai télen?

A hideg idő beköszöntével a városok a legmegfelelőbb úti célok a turisták számára. Erre a következtetésre jutott a Trip.com online utazási iroda, amely többek között a németek, a spanyolok, az olaszok, a franciák és a britek legnépszerűbb téli úti célpontjait elemezte.

London az egyik legnépszerűbb úti cél télen az európai turisták számára Forrás: Unsplash/Jamie Davis

A 2022. november végétől március elejéig tartó időszak adatait és a 2023-ban ugyanebben az időszakban tervezett utazásokat tekintve egyértelműen az európai nagyvárosok, London, Barcelona és Párizs a legnépszerűbb úti célok.

Hová szeretnek a németek utazni a hideg évszakban?

Németország hangulatos településeivel és karácsonyi vásáraival valódi téli csodaország, így nem meglepő, hogy a németek szeretnek az otthonuk közelében tartózkodni az ünnepi időszakban.

Tavaly Berlin volt a legkedveltebb téli utazási célpont a körükben, ezt követte Frankfurt és München. A főváros továbbra is népszerű az idén, a második helyen áll, ám ezúttal Frankfurt végzett az élen, Düsseldorf pedig a harmadik helyre került München és Hamburg előtt. Emellett Köln és Stuttgart is az első tíz leggyakrabban választott téli úti cél között szerepel.

Németországon kívül Barcelona, London és Madrid a legkedveltebb a német turisták számára.

Melyek a spanyolok legnépszerűbb téli úti céljai?

A spanyolok számára ebben az évszakban Madrid és Barcelona az első számú úti cél.

Ellenállhatatlan látvány a téli, kivilágított Párizs Forrás: Shutterstock/Marina Datsenko

Spanyolország ugyanakkor nem csak a helyiek körében népszerű: 2022-ben ez volt a nemzetközi turisták leglátogatottabb téli úti célja az Európai Unióban, 271 millió vendégéjszakával az Európai Bizottság által nemrégiben közzétett adatok szerint.

Idén London és Párizs is népszerű a spanyol turisták számára, ezt követi Malaga, Róma, Bilbao, Valencia, Mallorca és Sevilla.

Mely úti célokat választják az olaszok télen?

Az olaszok a hideg évszakban jó ideje Milánót és Rómát kedvelik a leginkább, Párizs, Barcelona és London iránt pedig egyre nagyobb az érdeklődés a körükben.

Catania, Nápoly, Bari és Velence is bekerült az országon belül a legnépszerűbb tíz téli célpont közé, a spanyolországi Barcelona és a hollandiai Amszterdam mellett.

Az Eurostat adatai szerint 2022-ben Olaszország a második helyen állt Spanyolország után a nemzetközi turisták körében.

Melyek a franciák kedvenc téli úti célpontjai?

A francia turisták számára Párizs a legnépszerűbb úti cél télen, ezt követi London, Lyon és Róma.

Az Egyesült Királyság fővárosának vonzereje ugyanakkor nem korlátozódik a karácsonyra – a francia utazók újévi ünnepségekre és téli akciókra is ellátogatnak oda.

Nizza, Barcelona, Madrid, Marseille, Lisszabon és Milánó is bekerült a tíz legnépszerűbb téli úti célpont közé.

Az Eurostat adatai szerint 2022-ben a franciák több mint háromnegyede utazott turistaként.

Hová utaznak a britek télen?

Az Egyesült Királyság területén belül utazók számára London és Manchester a leggyakrabban választott téli úti cél. Birmingham karácsonyi vásárával és hatalmas bevásárlóközpontjával szintén kedvelt a turisták számára, csakúgy, mint Edinburgh és Leeds.

Az ország határain kívül Barcelona és Párizs a két legnépszerűbb téli célpont. Az idén Amszterdam, Róma és Athén népszerűsége is nőtt a britek körében.