Csak öt darab készül egy méregdrága sportkocsiból, és mindegyik Magyarországra kerül

2022. május 17., sportkocsi, Ferrari, Lamborghini, Corvette, Bullrent élményvezetés vezetés kocsi
A Bullrent által szervezett sportautó vezetés a Kakucs Ringen 2022. május 17-én. Fotó: Karancsi Rudolf
Vágólapra másolva!
Csupán öt darab készül a Ferrari 296 GTB Assetto Fioranóból, amellyel 2004-es hungaroringi győzelmének állít emléket az olasz autógyártó.
Vágólapra másolva!

A Ferrari a Hungaroringen aratott győzelme 20. évfordulójára öt darab 296 GTB Assetto Fioranóból készít jövőre különkiadást Hungarian Rhapsody néven. A Carscoops értesülései szerint

mind az öt példányt magyar ügyfél vette meg.

A maranellóiak Michael Schumacher és Rubens Barrichello jóvoltából 2004-ben történelmet írtak a Magyar Nagydíjon, ahol nemcsak kettős sikert értek el, megfutva a verseny leggyorsabb körét, hanem a Forma–1-es világbajnoki címet is bebiztosították maguknak – sorozatban hatodszor.

A szuperjármű alapját a kupé Assetto Fiorano csomaggal felszerelt verziója adja. Az új limitált széria azonban könnyebb lesz nála, nagyobb leszorítóerőt biztosít majd, és speciális abroncsokkal helyezik forgalomba - írja a Világgazdaság.

A 663 lóerős, széles hengerszögű V6-ossal és 167 lóerős villanymotorral szerelt hibrid sportkocsi különkiadása az F2004-es versenyautón is alkalmazott árnyalatokban (Rosso F1 és Bianco King) pompázik, az orrára festett 1-es rajzszám még tipográfiájában is azonos.

A magyar szívnek igazán kedves részlet viszont a beltérben található: az ülések fejtámlájára a Hungaroring vonalvezetését és a magyar zászló hímezték.

További részleteket ide kattintva olvashat a témában.