szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Li Szun-kjun 48 éves volt.

48 éves korában holtan találták Li Szun-kjun dél-koreai színészt. Az Oscar-díjas Élősködők című film színészére szerdán találtak rá egy autóban Szöul egyik parkjában.

Egyelőre nem világos, hogy Li önkezével vetett-e véget életének, de a rendőrség közölte, bejelentést kaptak arról, hogy a színész üzenetet hagyott hátra, mielőtt elment otthonról.

Li Szun-kjun ellen október óta zajlik nyomozás drogfogyasztás gyanúja miatt. A Yonhap hírügynökség beszámolója szerint a színész egy szöuli bárban fogyasztott többek között marihuánát és ketamint egy hostess-szel, de állítása szerint nem tudta, hogy tiltott szerekről van szó. A hostess ugyanakkor azt mondta a rendőrségnek, hogy a férfi többször is fogyasztott drogot nála – a színész ezt tagadja. Li Szun-kjun drogtesztjei negatív vagy nem egyértelmű eredményt adtak a jelentés szerint.

A rendőrség sajnálatát fejezte ki, hogy Li a nyomozás alatt halt meg.

Li Szun-kjun a 2010-es években vált ismertté, több tucat film és tévéműsor főszerepét játszotta el. Nemzetközi hírnévre az Élősködők című filmben játszott szerepével tett szert. A film 2020-ban négy díjat söpört be az Oscar-gálán, és az első nem angol nyelvű film lett, amely Oscart nyert.

Előmásztak a paraziták a koszos szuterénből

Okosan, árnyaltan, kíméletlenül mutat rá a társadalmi feszültségekre a díjakkal már eddig is sokszorosan kitüntetett Élősködők. A dél-koreai rendező, Pong Dzsunho mesterműve Oscarra is nagy esélyes, pedig a filmjében nincsenek is hősök.