szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak húsüzemi, nehézgépekről szóló és általában tökéletesen értelmetlen videókat posztol Mága Zoltán. Persze valójában nem ő: már fél éve feltörték az oldalát, a zenész feljelentést is tett, de hiába.

Napi akár egytucat értelmetlen videó jelenik meg Mága Zoltán hegedűművész egymillió követős Facebook-oldalán már nyár óta: építkezésen dolgozó vagy kátyúkat foltozó ázsiaiakat, fafaragókat, ejtőernyősöket, nehézgépeket, lakásfelújító szakmunkásokat és hasonlókat bemutató videók százai sorjáznak az oldalon, sokszor még az átlagos lájkvadászatnál is értelmetlenebb tartalmakkal. Az egyik videón például egy harkály látható, a felirat pedig azt hirdeti: „Én vagyok a fejfájás”.

Mága most az rtl.hu-nak elmondta: már a nyáron feltörték és ellopták a Facebook-oldalát, de eddig nem akart nyilatkozni az ügyben, hogy nehogy befolyásolja a nyomozást, azonban már annyian kérdezik, mi történt, hogy most megtörte a csendet; igaz, az Instagram-oldalán már régóta próbálta figyelmeztetni a követőit, hogy mi folyik a másik oldalán.

Mága elmondta: „Hiába fordultunk panaszunkkal a Facebookhoz, egyáltalán nem tudtak segíteni. Hiába küldtem el a személyiségemet igazoló okmányaimat, ez sem volt elég. A Facebook csapata azt ígérte, hogy negyvennyolc órán belül reagál a problémára, azonban később válaszra sem méltattak.”

Mága már június 30-a óta nem tud belépni a saját profiljába. „Ez már önmagában is nagy veszteség, ám a történet itt nem ért véget. Egy céges bankkártya is a fiókhoz volt rendelve, amiről minden pénzt leemeltek” – tette hozzá a zenész.

Mága Zoltán feljelentést tett, a Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg is nyomoz az ügyben, de a zenész úgy véli, a Nemzetközi Bírósághoz kell majd fordulnia az ügyben. Mága azt is elmondta: feltörték a YouTube-oldalát is, azonban ott az adminok a Facebookkal ellentétben pár nap alatt visszaállították az oldalt.

A Facebook ráadásul még tovább keseríti a zenész életét: a támadás után létrehozott egy privát oldalt a barátainak, amit több ezren be is követtek, erre a rendszer letiltotta az új oldalt.

Mága figyelmeztet arra is, senki ne adja meg az adatait a kamuprofilnak, és adományt se küldjön, ha bárki is ilyet kérne. És bár vannak olyan követők, akik továbbra is vígan kommentelik az értelmetlen videókat, azért akadnak szemfülesebb rajongói is, akik felhívják a figyelmet a problémára, például a következő kommentelő:

Nem a Művész úr oldalára nak lajkol tok. Szégyen