szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sztár Rio de Janeiro-i koncertjét extrém melegben rendezték meg, a hőmérő 39 fokot mutatott, de az érzethő csaknem 60 fok volt.

Kiderült, mitől halt meg Taylor Swift koncertjén egy 23 éves rajongó: olyan mértékben kimerült a szervezete, hogy megállt a szíve, és a tüdeje is bevérzett. Ez derült ki a boncolás során Ana Clara Benevides Machadóról, aki Swift riói koncertjén esett össze, majd kórházba szállítás után meghalt, írja a BBC.

A novemberi koncertet extrém melegben rendezték meg, Swift egyszer még félbe is szakította a show-t, hogy a rajongók inni tudjanak. A hőmérő 39 fokot mutatott, de az érzethő csaknem 60 fok volt, a tűzoltóság nem hivatalos adatai alapján nagyjából ezer ember ájult el a hőségtől. Azóta olyan felvételek is előkerültek, amelyeken látszik, Taylor Swift is többször nehezen kapott levegőt a színpadon a hőségtől.

Ana Clara Benevides Machado pszichológiát tanult az egyetemen, és Rondonópolisból utazott Rióba a koncertre. Barátja, Daniele Menin elmondása szerint a nő Swift második dala alatt ájult el. A helyszínen a mentősök látták el, majd kórházba szállították, de nem tudták megmenteni.

A koncerten 60 ezren vettek részt, és sok bírálta érte a szervezőket, amiért nem engedték, hogy a nézők italt vigyenek be magukkal. A szervező T4F ugyanakkor egy közelményben azt állítja, a rajongók „korlátozás nélkül vihettek be eldobható poharakban vizet”, valamint „több ezer pohárnyi vizet” osztottak ki a koncert alatt.