A Poljud visszavár – Bodnár Zalán jegyzete

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2023.12.29. 00:05

AMIKOR NÉHÁNY ÉVE Splitben nyaraltunk a családdal, véletlenül épp Hajduk Split–Eszék horvát bajnoki mérkőzést rendeztek a tengerparton álló, varázslatosan szép, szétnyíló kagylóhéjra hasonlító Poljud Stadionban, és a vendégeknél játszó Kleinheisler László miatt nem tudtam megállni, hogy ne szakítsam meg a vakációt és tudósítsam a lapot Lovrencsics Gergő és Kleinheisler összecsapásáról. A balzsamos estén Laciék nyertek 2–1-re, a meccs után tudtunk egy jót beszélgetni is.

Most az a hír járja, hogy vélhetően elhagyja a Panathinaikoszt, és visszatér Horvátországba – épp az akkori ellenfél, a jelenlegi listavezető Hajduk Splitbe.

Nem tudjuk még, így lesz-e, de tény, hogy a horvát liga feküdt neki, sokszor kiválóan játszott az Eszékben, rúgott hatalmas gólokat, húzóembere volt csapatának. A Hajdukkal pedig a bajnoki címre is joggal pályázhatna.

A puszta számok alapján nem lenne meglepő, hogy elhagyná a görög fővárost, ahová idén januárban szerződött. Összesen tizenhét bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, két gólt szerzett. A jelenlegi idényben mindössze két meccse van, tizenkilenc perc játékidővel. De ezúttal is érdemes a számok mögé nézni. Márciusban, amikor elmentem hozzá Athénba és riportot írtam róla, kifejtette, milyen pechesen indult a kalandja a Panathinaikosznál: rögtön covidos lett, nem edzhetett, majd megsérült. Nehéz volt kivívnia a helyét a bajnoki címért harcoló csapatban. Hozzátehetjük azt is: nem volt könnyű dolga, általában a korábbi brazil válogatott Bernarddal vagy az argentin Daniel Mancinivel kellett megküzdenie a csapatba kerülésért. Azonban nagyon derűlátó volt, hogy amint utoléri magát, játszik majd. És így is lett, stabilizálta a helyét a csapatban – majd jött az újabb, sokkal súlyosabb sérülése, ami miatt májustól december végéig nem futballozhatott.

Nem látni bele, hogy a klub válna-e meg tőle vagy ő távozna-e, de én mindkét fél helyében adnék még egy esélyt ennek a kapcsolatnak, meggyőződésem, hogy az egészséges „Scholes” nagy erőssége lehetne a Panathinaikosznak. Ugyanakkor azt sem szabad kihagyni a számításból, a tavaszi sérülése miatt a válogatott idei nagy meneteléséből is kimaradt, így veszélyben van az Eb-szereplése. Ahhoz, hogy újra komolyan számoljon vele Marco Rossi kapitány, játszania kell, nem vitás.

Igen, játszania kell, és legalább olyan jól, mint azon a nyári estén még Eszék-mezben a spliti Poljudban – ahol talán visszanyeri akkori önmagát. Aminek mindannyian örülnénk, mert a jó Kleinheislerre nagy szükség lehet Németországban is.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik