Eladó egy 100 éves királyi luxusautó

Több mint 100 éves, egykor királyi tulajdonban lévő autó árverésre kerül - még 85 mérföld/órás sebességre is képes, Hispano-Suiza H6, 1919
Vágólapra másolva!
Hamarosan árverésre kerül egy több mint százéves, egykor királyi feladatokat ellátó klasszikus autó, ami akár 136-tal is képes volt menni. Az 1919-es Hispano-Suiza H6-os autó kikiáltási ára 435.000 font (192 millió forint).  
Vágólapra másolva!

Az RM Sotheby's luxus aukciós ház január 31-i párizsi árverésének lesz az egyik szupersztárja ez a Hispano-Suiza H6-os vintage királyi luxusautó, ami először XIII. Alfonz spanyol király tulajdonában volt.

Az aukciós oldal leírása szerint a H6-os Franciaországban készült 1919-ben, és ez volt az első sorozatgyártású H6-os, amit eladtak. Az akár 136 kilométer/óra megtételére is képes luxuskabriót azóta teljesen felújították, gazdag zöld és fekete fényezéssel és a Bourbon-ház királyi címerével látták el.

Hispano-Suiza H6 királyi autó Forrás: Jam Press/Tom Gidden

A leendő új tulajdonos a jármű mellett a királyi szolgálatot teljesítő autót ábrázoló Geo Ham-festmény másolatát is megkapja.

A Hispano-Suiza Society Newsletter 2005. augusztusi számában megjelent cikk szerint XIII. Alfonz király 1931-ig, 12 éven át volt az autó tulajdonosa. XIII. Alfonz király a kocsit Viktória Eugénia de Battenberggel kötött házassága idején használta. Ezután néhány évig Patricio Chadwick, chilei író és újságíró tulajdonában volt, majd a Sotheby's-hez került.

Restaurálása óta 2004-ben a Pebble Beach Concours d'Elegance-on a 2. helyet szerezte meg az osztályban, és elnyerte a történelmileg jelentős Alec Ullmann-díjat. A Pebble Beach Concours d'Elegance egy évente megrendezett autóipari esemény, amelyet a kaliforniai Pebble Beach Golf Linksben tartanak. Széles körben a világ legrangosabb autókiállításának tartják, és ez a Concours d'Elegance verseny csúcspontja világszerte.

Forrás: Sun online