szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legendás énekest teljes életnagyságban támasztják fel a technológia segítségével.

Hologram-show fogja feltámasztani Elvis Presleyt teljes életnagyságban, több ezer fotó és videófelvétel alapján megalkotva, írja a Guardian.

Az Elvis Evolution nevű eseményt úgy harangozzák be a szervezők, mint „magával ragadó koncertélményt”, ami mesterséges intelligenciával és holografikus vetítéssel idézi meg a legendás énekest. Novemberben mutatják be először Londonban, de Las Vegasban, Tokióban és Berlinben is terveznek előadásokat.

A produkció az Elvis Presley-hagyaték tulajdonosai, az Authentic Brands Group és a Layered Reality nevű szórakoztatóipari vállalat megállapodása nyomán valósul meg. Utóbbi cég vezérigazgatója, Andrew McGuinness arról beszélt, hogy a rajongóknak a technológia révén egészen más élményben lesz részük, mint ha csak „passzívan” szórakoznának, bizonyos értelemben beléphetnek Elvis világába.

A műfajban egyébként már volt hasonló előzmény, méghozzá nagy sikerrel: korábban az ABBA tagjait reprodukálták avatárként úgy, ahogy 1979-ben koncerteztek. A 90 perces produkció és a külön erre a célra megépített kelet-londoni aréna 140 millió fontba és hét év munkájába került. A Voyage-ra az első évben több mint egymillió jegyet adtak el, és a hírek szerint tervben van egy világkörüli turné is.

Baz Luhrmann 2022-ben bemutatott filmje után idén is kerül egy Elvis-film, ami valójában inkább a feleségéről, Priscilláról és a házasságukról szól, és amit Sofia Coppola rendezett. Friss hír, hogy a magyar mozikban februárban lesz látható:

„Elvis nem olyan, mint gondolnád" - film készült a király házasságáról

A Priscilla és Elvis Presley házasságáról szóló film főszereplője a velencei filmfesztiválon megkapta a legjobb színésznő díját. Itt az előzetes.