Késsel kergette gyermekét az ittas apa Somogyban

2023.12.01. 10:36
A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó, büntetett előéletű férfival szemben, aki többször próbálta megszúrni késsel a fiát, majd a lánya élettársát is, azonban a sértettek ki tudták védeni támadásait.

A vádlott 2022 novemberében elveszítette munkáját, ezért folyamatos italozásba kezdett, a bűncselekmények elkövetésének napján az esti órákban szintén ittas volt – áll a Somogy Vármegyei Főügyészség közleményében.

A férfi először veszekedést kezdeményezett az élettársával és húszas éveiben járó fiával, akiket hangosan szidalmazott, majd indulatában egy konyhakéssel a fiú felé indult, miközben

torka elvágásával fenyegette.

Amikor a részeg szülő gyermeke közelébe ért, derékmagasságban megpróbálta megszúrni, de a fiú hátralépett a kés elől, és az udvarra menekült. A férfi követte fiát, aki a vizes füvön megcsúszva fél térdre esett. Ekkor már a vádlott a fiú nyaka felé irányította a kést,

a szúrás centiméterekkel a feje mellett ment el.

A vádlott ezután sem adta fel, és az utca felé menekülő fia nyakát még egyszer megkísérelte megszúrni.

Közben a család hívására a házhoz érkezett a vádlott egyik lányának élettársa, hogy a legkisebb gyermeket elvigye ittas apja közeléből, akit azonban az sem tartott vissza az újabb támadástól, hogy kislányát a kerítésnél álló sértett a karjában tartotta.

Az agresszív embert végül a fia úgy állította meg, hogy egy

felmosónyéllel kiütötte a kést a férfi kezéből.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.