szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színészlegenda fia egy francia magazinban arról beszélt, hogy Alain Delon nagyon rossz egészségügyi állapotban van már, nem érthető a beszéde sem. Erre a színész úgy reagált, hogy jogi panaszt nyújtott be a gyereke ellen.

A Paris Match nevű magazin csütörtökön megjelentetett egy interjút Anthony Delonnal, a 88 éves Alain Delon fiával. A cikk nagy port kavart, abban ugyanis Anthony Delon a többi között azt állította apjáról, hogy nagyon erőtlen és rossz egészségi állapotban van, és „nagy a kockázata" annak, hogy a színésznek most volt az utolsó karácsonya.

„Már nem beszél sokat, fárasztja őt vagy idegesíti, hogy mindig azt kérjük tőle, hogy ismételje meg, amit mondott, mert már nem mindig tiszta vagy hallható a hangja" – fogalmazott Delon legidősebb gyereke.

Az interjú megjelenése után pár órával aztán Alain Delon az ügyvédjén keresztül azonnal kiadott egy közleményt, melyben hangsúlyozta, mennyire sokkolták fia szavai, és panaszt fog benyújtani a fia ellen. „Nem tudja eltűrni fia, Anthony agresszivitását, aki folyton azt mondja neki, hogy szenilis" – indokolta a Guardian szerint az ügyvéd.

Anthony Delon szerint ugyanakkor az apja úgy írta alá az ügyvédi szöveget, hogy nem is volt tudatában annak, pontosan mi áll benne.

Hogy még csavarosabb legyen a történet, a Paris Matchnek adott interjújában a színész fia arról is beszél, hogy ő pedig a húga, Anouchka Delon ellen nyújtott be panaszt arra hivatkozva, hogy a nő elhallgatott információkat előle és a legkisebb testvér, Alain-Fabien elől apjuk egészségi állapotáról. Állítólag a Svájcban élő húg nem közölte testvéreivel, hogy Alain Delon öt kognitív teszten is elbukott egy svájci klinikán, ahol kezelték azóta, hogy a színész 2019-ben sztrókot kapott.

Három éve Delon három gyereke ugyancsak jogi úton nyújtott be panaszt a színész társa és házvezetőnője, Hiromi Rollin ellen. Rollint bántalmazással és azzal vádolták, hogy szándékosan próbálta meg a férfit elzárni a külvilág elől, és megpróbálta így rátenni a kezét a színész 100 milliárd forint értékű örökségére. Rollin tagadta a vádakat, és maga is panaszt nyújtott be. A nőt elbocsátották Delon douchy-i otthonából, és az ügyészség most kimondta, hogy bizonyítékok hiányában az ügyet lezárják, nem nyomoznak tovább.

A Daily Mail kiemeli, hogy a mostani sárdobálás inkább arra enged következtetni, hogy Delon gyerekei próbálják meg kisajátítani apjuk örökségét. Anthony Delon az interjúban arra is utal, hogy Anouchka és Hiromi Rollin összejátszottak egymással, és így próbálták visszatartani a testvérektől a lényeges információkat.