Borcsata és egyéb furcsa események, ahova ellátogathat 2024-ben

Hét furcsa esemény 2024-ben, borcsata, tehéntrágya dobás
Covered in wine revellers enjoy during the"Batalla del Vino" (Battle of Wine) in Haro, on June 29, 2015. Every year thousands of locals and tourists climb a mountain in the northern Spanish province of La Rioja to celebrate St. Peter's day covering each other in red wine while tanker trucks filled with wine distribute the alcoholic beverage to water pistols, back mounted spraying devices, buckets which are randomly poured on heads and into any other available container. More than nine thousand people threw around 130,000 litres of wine during this year's Haro Wine Festival, according to local media. AFP PHOTO / CESAR MANSO (Photo by CESAR MANSO / AFP)
Vágólapra másolva!
Ha idén valami kicsit másra vágyik és elszakadna a megszokott napsütéstől, tengertől és homoktól, akkor szerencséje van, mivel idén is számos olyan esemény lesz, amelyek igazán érdekesnek ígérkeznek. Hét olyan programot mutatunk, amelyek mindegyike életre szóló élménnyé válhat a kalandra vágyóknak.
Vágólapra másolva!

Tehénlepény dobó verseny – április harmadik hétvégéje

Az oklahomai Beaver nevű kisvárost gyakran a világ tehénlepény dobó fővárosának is nevezik, mivel minden tavasszal hódolnak ennek a szokatlan sportnak, amikor egy kiszáradt tehénlepényt olyan messzire dobnak amennyire csak tudnak.

A versenyt 1969 óta rendezik meg általában több mint 100 indulóval, továbbá egy hetes fesztivál is van ilyenkor a városban.

Tehénlepény dobó verseny Forrás: YouTube/The Oklahoman

Wings for Life World Run – május 5.

Ez a futó verseny nem egy hagyományos futó verseny, ugyanis a versenyzők a világ különbőző tájairól indulnak 30 perces előnnyel az utánuk induló „fogóautó" elől, ami lassan követi őket, amíg már csak egy marad.

Az esemény nem csak fitnesz, hanem pszichológiai kihívás is, amelynek a bevételét gerincvelő-sérülések gyógymódjának megtalálására ajánlanak fel.

Red Bull Hardline – június 1. és 2.

Ez a verseny a világ legnagyobb és legkeményebb mountain bike versenye, amit idén tizedik alkalommal rendeznek meg a walesi Dyfi-völgyben, ahol a nézők végigkövethetik, ahogy a versenyzők halált megvető bátorsággal gurulnak le a hegyről.

Cseresznye fesztivál – június második hete

Ezt a különleges fesztivált a cseresznye szüret végén tartják a spanyolországi Valenciában. Az ide látogatók számos versenyben mérhetik össze a tudásukat, ilyen például a cseresznyemag köpő bajnokság.

A La Riojai borcsata – június 29.

Az évente megrendezésre kerülő Batalla del Vino, azaz borcsata, Spanyolország legendás borvidékén olyan élményt nyújt, amihez nincs hasonló. Ezt a hagyományt, minden júniusban rendezik meg a festői Haro városában, ahol a részvevők a szőlőszüret alkalmából borral locsolják meg egymást.

A borcsata Forrás: AFP/ImageForum/Cesar Manso

Thinbath világbajnokság – szeptember 7.

Ezt a furcsa versenyt évente rendezik meg a Man-szigeti Castletown kikötőjében, a versenyzőknek pedig egy bádog fürdőkádban kell átevezniük a célvonalon. Minden évben több mint száz versenyző teszi meg a 400 méteres távot.

Az első futamot 1971-ben rendezték meg és a befolyt összeget mindig jótékony célra ajánlják fel.

Retkek éjszakája – december 23.

Amerikában igen népszerű a Halloween alkalmával a tökfaragás, nem messze onnan azonban egy egészen más zöldségből faragnak az emberek, ugyanis a mexikói Oaxaca a retekfaragás hagyományáról híres. Az esemény egészen az 1800-as évek végére nyúlik vissza, akkor faragtak jeleneteket először a mamutretkekbe.