Dubaj egymás után harmadszor lett a világ első számú úti célja

Vágólapra másolva!
A Tripadvisor Travellers' Choice Best of the Best Destinations Awards kategóriában Dubaj ismét megszerezte az „első számú globális úti cél" elismerést, és így már a harmadik egymást követő évben nyerte el ezt a címet. A világon Dubaj az első város, amelyiknek ez a sikerült. 
Vágólapra másolva!

Dubaj legújabb nemzetközi rangsorát a Tripadvisor, a világ legnagyobb utazási információkat, tanácsokat kínáló platformja hirdette ki a Travellers' Choice Awards 2024-ben: A legjobb úti célok között a legjobb" címmel. Az elismerés azért is bír jelentőséggel, mert

a nyerteseket valóban és kizárólag a Tripadvisor közösségben utazók millióinak véleménye alapján választották ki.

A díj a 2022. október 1. és 2023. szeptember 30. közötti 12 hónapos időszakban, az egyes desztinációk esetében a Tripadvisor-on minősített szállodákra, éttermekre, és különböző élményekre adott összesített értékelés eredménye.

Forrás: Tripadvisor Travellers'

Issam Kazim, a Dubai Corporation Turisztikai és Kereskedelmi Marketingért felelős vezérigazgatója elmondta:

Mindenki – családok, az izgalmas élményeket keresők, az üzleti utasok vagy akár a kulturális felfedezők – egyetért abban, hogy az itt szerzett élmények tényleg egyediek és csak Dubajban érhetőek el."

„A fogyasztói igények és trendek tovább fejlődésével, valamint a Tripadvisor-on és más digitális platformokon keresztül és a közvetlenül a várost látogató turistáktól kapott visszajelzések segítségével továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a legmagasabb színvonalat fenntartsuk a város kínálatában és szolgáltatásaiban, és biztosítsuk, hogy a látogatók páratlan élményben részesüljenek Dubajban."

A Dubaji Gazdasági és Turisztikai Minisztérium által közzétett legfrissebb adatok szerint Dubaj 15,37 millió nemzetközi látogatót fogadott 2023. január – november között. Ez 20%-os növekedés a 2022-es év azonos időszakához képest.

Forrás: Tripadvisor Travellers'

Ez a teljesítmény közvetlenül illeszkedik a Dubai Economic Agendához, a D33-hoz, amelynek célja, hogy tovább szilárdítsa Dubaj pozícióját mint a világ három legjobb üzleti és szabadidős városának egyike, ahová nem csak turistaként érdemes elutazni, de ott élni és dolgozni is a legjobb választás.