szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Back to Black áprilisban kerül a mozikba.

A filmet Sam Taylor-Johnson rendezi (aki A szürke ötven árnyalata, illetve a John Lennonról szóló Nowhere Boy-t készítette), aki közeli barátja volt az énekesnőnek. A film Winehouse híressé válását és tragikus halálát dolgozza fel. A címszerepet Marisa Abela soul énekes kapta, aki az előzetes szerint már a kinézetével is kísértetiesen meg tudja idézni Amy Winehouse-t.

A család először 2018-ban kezdett dolgozni a projekten Alison Owen és Debra Hayward producerekkel. Akkor úgy tervezték, hogy a film bevételeivel az Amy Winehoue Alapítványt fogják támogatni. „Most úgy érezzük, megünnepelhetjük Amy kivételes életét és tehetségét. Az Amy Winehouse Alapítványon keresztül tudjuk, hogy betegségének igaz története sokaknak segíthet, akik talán hasonló gondokkal küzdenek” – írta közleményében az édesapa.

2015-ben már szó volt egy életrajzi filmről, melynek Noomi Rapace lett volna a főszereplője, de az nem valósult meg.

Winehouse 2003-as debütáló albumával, a Frankkel tört be az élvonalba, 2006-ban a Back to Black című lemezzel lett világhírű, Grammy-díjat is kapott érte. Alkoholmérgezésben halt meg 2011-ben, 27 éves korában.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.