szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A folytatás egyik központi karakterét, Abbyt Kaitlyn Dever játssza majd.

Új tag érkezett a Last of Us szereplőgárdájába: a második évadban Kaitlyn Dever színésznő csatlakozik a produkcióhoz.

Az HBO-n futó sorozatban Dever Abby karakterét alakítja majd, aki az egyik (negatív) központi figura lesz: a Variety cikke alapján egy képzett katona, akinek megkérdőjeleződik a fekete-fehér világnézete, miközben bosszút akar állni azokért, akiket szeretett.

Craig Mazin és Neil Druckmann, a sorozat alkotói szerint a folytatásban is olyan színészeket kerestek, akik megtestesítik az alapanyagban szereplő karakterek lényegét. „Nagyon örülünk, hogy egy olyan elismert színész, mint Kaitlyn, csatlakozik Pedróhoz, Bellához és a család többi tagjához”, közölték.

Pedro Pascal helyett Matthew McConaughey is játszhatta volna a The Last of Us főszerepét

Mint kiderült, vele is beszéltek az alkotók, mielőtt döntöttek Joel szerepéről.

Dever kétszer kapott Golden Globe- és egyszer Emmy-jelölést. Korábbi munkái között olyan sorozatok szerepelnek, mint a Last Man Standing, a Justified, a Hihetetlen és a Dopesick, és játsztott az Éretlenségiben, a Rosaline-ban, A győztes gólban, a Beugró a paradicsomba vagy a Senki sem menthet meg.

Az azonos című videojátékon alapuló posztapokaliptikus sorozat, a Last of Us hatalmas sikert aratott a kritika és a közönség körében egyaránt, az első évad a kiemelkedő nézettség mellett rengeteg díjat és jelölést is kapott. Még csak két rész ment le, amikor tavaly januárban az HBO közölte, hogy berendelték a második évadot. A történet húsz évvel a modern civilizáció elpusztulása után játszódik: eddig egy csempész, Joel (Pedro Pascal) történetét ismerhettük meg, aki a csaknem végzetes járvány után próbál az Egyesült Államok keleti partjától nyugatra jutni egy kamaszlány, Ellie (Bella Ramsey) társaságában.

Szpojlermentes kritikánkat itt tudja elolvasni:

A valaha készült egyik legjobb posztapokaliptikus sorozat lett a Last of Us

Videójátékból sorozatot, akcióhorrorból drámát csináltak tíz évvel az alapjáték megjelenése után a Last of Usból. Be lehet vállalni egy médium- és műfajváltást büntetlenül? Szpojlermentes kritikánkból kiderül.

A Last of Us második évadát jövőre tervezik bemutatni, a forgatás tavasszal kezdődhet.