szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A Budaörsi Latinovits Színház Liliom-előadásának az apropóján készített interjút a HVG a két művésszel.

„Valójában rám is hatott az előadás, lehet, hogy talán ennek köszönhető, hogy most jobban kezeltem az ünnepeket, a magánélet és a munka felborult egyensúlyát.

Kevésbé sajnálom magam

– mondta Alföldi Róbert Molnár Ferenc Liliomjának az előadásáról a Budaörsi Latinovits Színházban.

A magánéletnek a művészet, a munka oltárán való feláldozását is boncolgató darab apropóján a rendező Kovalik Balázs pedig arról beszélt a HVG-nek adott páros interjúban, hogy az ezt firtató kérdések nem feltétlenül azért jönnek elő, különösen ötvenen túl, hogy az ember megkérdezze, megérte-e, jól döntött-e. „Ha őszinték vagyunk, akkor azt kell mondanunk, hogy semmit sem csinálnánk másként, nem tudnánk másként csinálni, hiszen korábbi döntéseink azért születtek, mert akkor abban hittünk, csak később láttuk másként a világot.”

Alföldi szerint pedig már ahhoz is bátorság kell, hogy „ezeket a kérdéseket kitesszük az asztalra egy bizonyos kor után, és ránézünk.”

Az interjúban szóba került az is, hogy mit veszítünk, ha a #metoo, a pc világában megpróbáljuk eltakarni a konfliktusokat, és hogy a művészek miért döntöttek úgy, hogy a budaörsi előadásban egy meleg párt is színpadra visznek. A teljes beszélgetés a HVG e heti számában, illetve a hvg360on olvasható.

.