szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kaptak elég anyagi támogatást.

Kerek, tizedik alkalommal rendeznék meg idén a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF), az esemény azonban veszélybe került. A BIDF honlapján olvasható közlemény szerint annyira kevés anyagi támogatást kaptak, hogy a nézők segítségét kérik.

A BIDF az elmúlt időszak alatt nívós kulturális eseménnyé nőtte ki magát Magyarországon, nemzetközi térképre is felkerült. Ha a programra összegyűlik a támogatás, január végén rendezik meg.

A közlemény szerint a fesztivál nem adja fel, nem szeretnék lemondani a közelgő alkalmat. A közlemény linkjénél rendszeres havi támogatást és egyszeri felajánlást is tehetnek azok, akik támogatnák az esemény megvalósulását.

Oscar-jelölt filmek is érkeznek a tízéves Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválra

Január végén kezdődik a BIDF.

* * * Lakástámogatás meglévő és vállalt gyermekek után

A lakástámogatási rendszer egyik legfontosabb eleme a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Az igénylők lakáscéljuk megvalósításához 600 ezer és 10 millió forint közötti összeget kaphatnak meglévő és vállalt gyermekük után. A Bankmonitor CSOK kalkulátorával a támogatási jogosultság könnyen ellenőrizhető, de azt is meg lehet tudni, hogy igényelhető-e a támogatáshoz kapcsolódó kedvezményes CSOK-hitel.